Φάρσαλα: Πλημμυρισμένο χωριό η Υπέρεια – Εκκενώνονται σπίτια και απομακρύνονται κάτοικοι (βίντεο)

Στην προληπτική εκκένωση σπιτιών και απομάκρυνση κατοίκων στο χωριό Υπέρεια των Φαρσάλων προχωρούν αυτή την ώρα οι αρχές, καθώς η κακοκαιρία «Διομήδης» έχει πλήξει σφοδρά την περιοχή. Ρέματα και χείμαρροι έχουν υπερχειλίσει και έχουν πλημμυρίσει τόσο τον οικισμό, όσο και τη γύρω περιοχή, ενώ επί ποδός βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας, για να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες ζημιές σε δρόμους και υποδομές.

Να σημειωθεί ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο εκκένωσης ολόκληρου του οικισμού, ενώ αντίστοιχη απόφαση αναμένεται και για τους οικισμούς Κατωχώρι, Ανωχώρι και Μεγάλο Ευύδριο.

Στο σημείο επιχειρούν 11 οχήματα και 30 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς το ρέμα έχει κόψει στα δύο το χωριό.

Διακοπή κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο

Αποφασίστηκε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας σε τρία σημεία του οδικού δικτύου στην επαρχία Φαρσάλων, λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, η κίνηση από Πολυνέρι προς Σταυρό γίνεται μόνον μέσω της οδού Λεύκης – Σταυρού, καθώς υπάρχει πρόβλημα στην είσοδο του Πολυνερίου. Η κίνηση από Βαμβακού προς Ρευματιά γίνεται μέσω της Εθνικής Οδού Φαρσάλων – Βόλου και της γέφυρας της Ρευματιάς.

Παρομοίως διεκόπη η κυκλοφορία στο δρόμο που συνδέει το Ευϋδριο με την Κρήνη στο ύψος του Δρισκολιώτη χειμάρρου. Ο δήμος Φαρσάλων συστήνει στους κατοίκους να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους και εφόσον κριθεί αναγκαίο να μετακινηθούν, να το κάνουν με μεγάλη προσοχή.

https://www.youtube.com/watch?v=5223pIZ8aLc

https://www.youtube.com/watch?v=b2uYZBjLJgo

Στους δήμους της Π.Ε. Λάρισας

Στους άλλους δήμους, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Λάρισας, Βασίλη Καραλή, προϊστάμενο της , καθώς από χθες το βράδυ έχει στηθεί ένα ενιαίο τοπικό συντονιστικό όργανο, ώστε να επιλύσουν κάθε πρόβλημα που θα προκύψει στον εκάστοτε δήμο.

Να επισημανθεί ότι από το πρωί η κακοκαιρία έπληξε τους δήμους της πόλης μας- Ο «Διομήδης» έκανε αισθητή την παρουσία του. Συγκεκριμένα:

Στον Δήμο Αγιάς από νωρίς το πρωί, οι κάτοικοι είναι αντιμέτωποι με απανωτές διακοπές ηλεκτροδότησης. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αγιάς, Νίκο Ντάγκα, το παραλιακό μέτωπο έχει «κοπεί» σε δύο-τρία σημεία, με αποτέλεσμα η διέλευση οχημάτων να είναι αδύνατη. «Για τις μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής χρησιμοποιείται ο πάνω δρόμος. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι οι διακοπές ρεύματος, καθώς είναι αρκετά χωριά που μένουν χωρίς ηλεκτροδότηση και δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το πότε θα επανέλθει το ρεύμα».
Στο Δήμο Κιλελέρ έκλεισαν τα σχολεία: Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο και Λύκειο στην περιοχή Αρμενίου, καθώς και τα Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σε Καλαμάκι και Μεγάλο Μοναστήρι. Ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής για την αντιμετώπιση πιθανής επιδείνωσης της κακοκαιρίας.

Στον Δήμο Ελασσόνας, υπάρχει πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση από το πρωί και υπάρχουν άτομα στο χωριό που χρησιμοποιούν μηχάνημα οξυγόνου, κάνοντας έκκληση για άμεση αποκατάσταση της ζημίας. Ενώ, σημειώνουν προβλήματα και στις επικοινωνίες, καθώς στο Λιβάδι έχει ξεσπάσει χιονοθύελλα από το βράδυ.

Στον Δήμο Τεμπών κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των μαθητών. Υπερχειλίσεις ρεμάτων έχουν σημειωθεί σε Πυργετό, Ραψάνη και Αιγάνη, ενώ έχουν υπάρξει και ζημιές σε δρόμους. Σε επικοινωνία που είχε το FORMedia με τον δήμαρχο Τεμπών, ο Γιώργος Μανώλης ανέφερε πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, όμως οι κάτοικοι των χωριών είναι άπαντες ασφαλείς, ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα ζώα της περιοχής.

Στον Δήμο Λάρισας ελάχιστα είναι τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί μέχρι αυτή την ώρα στη Λάρισα και εντοπίζονται κυρίως σε συνοικίες και αφορούν πτώσεις δέντρων και κλαδιών, σύμφωνα με ενημέρωση από το Δήμο Λαρισαίων. Ειδικότερα, από το πρωί της Τρίτης συνεργεία του Δήμου επενέβησαν σε 6 περιπτώσεις πτώσεων δέντρων και κλαδιών στις συνοικίες Νεάπολη, Παπασταύρου, Νέα Σμύρνη και Ανθούπολη.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ