Κωνσταντίνος Μουσούλης: Συγγραφέας, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής – Ποιος είναι ο γοητευτικός γιος της Αγγελικής Νικολούλη

Κωνσταντίνος Μουσούλης: Συγγραφέας, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής - Ποιος είναι ο γοητευτικός γιος της Αγγελικής Νικολούλη

Η δημοσιογράφος και ερευνήτρια, Αγγελική Νικολούλη, έχει χρόνια επιτυχημένης καριέρας στο βιογραφικό της, με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Είναι αυτή για την οποία, είναι περισσότερο γνωστή, ενώ έχει συμβάλει με θεμελιώδη τρόπο στην εξιχνίαση στυγερών εγκλημάτων καθώς και στην ανεύρεση αγνοούμενων.

Η προσωπική της ζωή δεν έρχεται συχνά στην επιφάνεια, ωστόσο, η Νικολούλη υπήρξε παντρεμένη για 22 χρόνια (από το 1987 μέχρι το 2009) με τον αστυνομικό Γιάννη Μουσούλη και μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Κωνσταντίνο Μουσούλη.

Ο Κωνσταντίνος Μουσούλης, γιος της Αγγελικής Νικολούλη, ακολουθεί τα βήματα της μητέρας του στη συγγραφή βιβλίων, καθώς κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο από τις εκδόσεις Καστανιώτη με τίτλο «Το προφίλ της Αν-Μαρί».

Η ζωή του στο εξωτερικό

Ο Κωνσταντίνος Μουσούλης με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου του βιβλίου μίλησε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη για τη ζωή του στην Αμερική, τη σχέση του με τους γονείς του, αλλά και το νέο του βιβλίο, με τίτλο «Το προφίλ της Αν Μαρί».

Ο γιος της Αγγελικής Νικολούλη μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» και αρχικά, μίλησε για τη ζωή του στο εξωτερικό.

«Η ζωή στην Αγγλία και στην Αμερική είναι άλλη φιλοσοφία από τη δική μας. Τα θετικά είναι η σκληραγώγηση, μια ωρίμανση όταν φεύγεις από το σπίτι σου και πας σε έναν ξένο τόπο. Στην Αμερική δεν με έβλεπαν ως τον γιο της Νικολούλη. Η Αμερική όσα καλά και να σου δώσει, είναι ένας ξένος τόπος. Στην πορεία ανακάλυψα τα κομμάτια που μου λείπανε πραγματικά, την αίσθηση του να είσαι σπίτι σου, να είσαι κοντά στα αγαπημένα σου πρόσωπα, γιατί ο χρόνος περνάει. Θυσιάζεις ένα κομμάτι επαγγελματικό για να κερδίσεις ένα προσωπικό», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη σχέση που έχει με τους γονείς του, δήλωσε: «Κυνηγάς το όνειρο, αλλά παράλληλα χάνεις τους δικούς σου ανθρώπους. Με τους γονείς μου έχουμε φιλική σχέση. Όταν είμαστε έξω, υπάρχει μια πολύ υγιής συνομιλία. Όταν ερχόμουν ειδικά τον πρώτο καιρό, ήταν συνέχεια “τι ώρα θα γυρίσεις; Πού θα πας; Τι θα βάλεις;”. Ενώ στην Αμερική ήμουν σε μια ξένη χώρα και δεν υπήρχε αυτό το θέμα».

Για το περιστατικό με την Ελένη Μενεγάκη

Στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Μουσούλης θυμήθηκε το περιστατικό που είχε με την Ελένη Μενεγάκη στα 14 του, όταν γύρισε από το σχολείο και υπήρχε συνεργείο σπίτι του γιατί θα έπαιρνε συνέντευξη από την μητέρα του.

«Κατάλαβα ότι ήθελε να πάρει και σε μένα συνέντευξη και εγώ δεν ήθελα και το κατάφερε χωρίς να το καταλάβω. Στην αρχή δεν είχαμε ήχο και μετά ήθελε να το ξανακάνουμε και λέω ”δεν υπάρχει περίπτωση” κι έγινε κυνηγητό μέσα στο σπίτι, όπου τελικά το κατάφερε. Θυμάμαι μου είχε πει ότι εσύ και ο Σφακιανάκης με έχετε δυσκολέψει τόσο».

Το who is who του Κωνσταντίνου Μουσούλη

Ο Κωνσταντίνος Μουσούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987 και από πολύ νεαρή ηλικία ασχολούνταν με την τέχνη της μυθοπλασίας, φτιάχνοντας δικά του βιβλία κόμικ. Σπούδασε σενάριο, σκηνοθεσία και μοντάζ σε κινηματογραφικές σχολές σε Μεγάλη Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του στο biblionet.gr, είναι σεναριογράφος, καθώς και σκηνοθέτης με πολυετή πείρα σε Ηνωμένες Πολιτείες, Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα. Έχει στο ενεργητικό του 18 ταινίες μικρού μήκους διαφόρων ειδών (δράμα, κωμωδία, θρίλερ, δράσης, βουβές, φιλμ νουάρ και animation) με βραβεύσεις σε διεθνή φεστιβάλ. Είχε ιδρύσει την Homeric Pictures, εταιρεία παραγωγής με έδρα το Λος Άντζελες, μέσω της οποίας είχε γράψει και σκηνοθετήσει πάνω από 70 αυτόνομες σκηνές μυθοπλασίας για το διαδίκτυο με σκοπό την ανάδειξη ανερχόμενων ηθοποιών.

Άξιο αναφοράς είναι ότι η ταινία με τίτλο «The Red Sweater» την οποία σκηνοθέτησε, απέσπασε τιμητική διάκριση, καθώς και βραβείο γυναικείου ρόλου στο ΙndieFEST Film Awards. Επίσης έχει βραβευτεί για την ταινία μικρού μήκους «Beautiful».

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια διδάσκει υποκριτική στην κάμερα σε δραματικές σχολές και σεμινάρια που διοργανώνει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Κύπρο. Επίσης, έχει συνεργαστεί με κινηματογραφικά στούντιο στη Νέα Υόρκη ως επιμελητής σεναρίων, ενώ παράλληλα επιμελείται σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το Προφίλ της Αν-Μαρί είναι το πρώτο του μυθιστόρημα, εμπνευσμένο από τη γρήγορη εξάπλωση του εθισμού στα κοινωνικά δίκτυα και από τα χρόνια παραμονής του στο Λος Άντζελες.

«Η μητέρα μου εξιχνίαζε φόνους και με ρωτούσε τι έφαγα»

Η Αγγελική Νικολούλη, όπως είναι φυσικό, στηρίζει τον γιο της και έκανε repost στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα stand με τα βιβλία του.

«Έχω ένα υπέροχο παιδί. Τον θαυμάζω τον γιο μου. Έχει ανοίξει τον δικό του δρόμο και πετάει με τα δικά του τα φτερά. Στα παιδιά μας δίνουμε τη βάση που πρέπει να δώσουμε κι από εκεί και πέρα η ζωή τούς ανήκει. Να είμαστε από δίπλα, αλλά όχι μπροστά τους συνέχεια», είχε πει η Αγγελική Νικολούλη για τον γιο της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγο καιρό στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στούντιο 4» ο Κωνσταντίνος είπε για τη μητέρα του: «Είναι κλασική Ελληνίδα μάνα. “Τι έφαγες, ντύσου μη κρυώσεις”. Στη Νέα Υόρκη όταν έμαθα είχαμε συνεργαστεί σε μια υπόθεση και πήρα μια γεύση του πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνει ειδικά στον ψυχολογικό τομέα. Ήταν μια υπόθεση που είχε χάσει τον γιο του και πίστευε ότι ήταν δολοφονία. Αλλά τα στοιχεία που βρήκαμε από την έρευνα που αποδείκνυαν ότι ήταν δολοφονία ήταν ισάξια με του ότι δεν ήταν. Ήταν μια περίπλοκη υπόθεση».

Τον Νοέμβριο του 2021 είχε βρεθεί καλεσμένος στην εκπομπή Mega Stories με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου όπου και μίλησε για τη μητέρα του.

«Το καλύτερο πράγμα που μου έδωσε η μητέρα μου ήταν το κοινωνικό της έργο. Θαυμάζω το πόσο ταγμένη είναι σε αυτό που κάνει. Αντλεί δύναμη από την πίστη της. Προσπαθεί πάντα να διαχειριστεί κατάλληλα τον ελεύθερο χρόνο που έχει, ζει τη στιγμή με τους ανθρώπους της. Δεν μου έλειψε ποτέ κάτι. Κάπως ήταν πάντα εκεί. Τα συνδύαζε και τα κατάφερνε. Δεν είχα ποτέ κανένα παράπονο», είχε εξομολογηθεί ο Κωνσταντίνος Μουσούλης.

«Το προφίλ της Αν-Μαρί»: Λίγα λόγια για το βιβλίο του Κωνσταντίνου Μουσούλη

Η Αν-Μαρί είναι ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας. Ζει στο Λος Άντζελες, την καρδιά της βιομηχανίας του θεάματος. Ονειρεύεται να δραπετεύσει από τη βαρετή καθημερινότητά της και να γίνει διάσημη με τη βοήθεια του διαδικτύου. Έτσι, δημιουργεί ένα προφίλ στο WatchMe, την πλατφόρμα που κυριαρχεί στα κοινωνικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο.

Η Αν-Μαρί θα δει το όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα όταν τραβά την προσοχή του δημιουργού του WatchMe, ενός μυστηριώδους άντρα ονόματι Ντέιβιντ Γκράαμ. Δεν θα αργήσει όμως να συνειδητοποιήσει ότι όσο η ψηφιακή εικόνα της πλησιάζει την τελειότητα τόσο η πραγματική εικόνα της αλλοιώνεται, με έναν τρόπο που ξεπερνά την ανθρώπινη φαντασία. Ένα ψυχολογικό θρίλερ για τον ναρκισσισμό, τη ματαιοδοξία και τον εθισμό στα κοινωνικά δίκτυα.



Πηγή: govastileto.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ