Λάρισα: “Η κυβερνητική φιέστα στην Φαλάνη δεν κρύβει την εγκατάλειψη των κατοίκων” τονίζει η Κ.Ο.Β-ΚΚΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑ (2)

Ως κυβερνητική φιέστα χαρακτηρίζει η Κομματική Οργάνωση Βάση Φαλάνης του ΚΚ την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη και της προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού Μελ. Τραυλού, για τη υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για αποκατάσταση πολιτιστικών υποδομών της περιοχής.

Σε σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Διαλέγοντας για τέτοιου είδους φιέστες μια αγροτική περιοχή όπως η Φαλάνη δεν μπορούν ούτε τα κυβερνητικά επιτελεία, ούτε η υπουργός πολιτισμού με την παρουσία της να κρύψουν την εγκατάλειψη που βιώνουν η κάτοικοι 9 μήνες μετά την καταστροφή. Την ώρα που οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο το πετρέλαιο, πληρώνουν φόρους όσο αυτοί εκτιμήσουν, οι αγρότες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα βασικά για το κόστος παραγωγής.  Φυσικά στην ίδια κατεύθυνση  κινούνται και η σημερινή Δημοτική Αρχή Λάρισας και η σημερινή Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας αφού ο προσανατολισμός τους συνολικά βρίσκεται στην λογική κόστος – όφελος.

Σήμερα έρχονται όλοι μαζί κυβέρνηση, τοπικοί άρχοντες και ένωση εφοπλιστών να μας μιλήσουν για την πολιτιστική κληρονομιά. Αποτελεί πρόκληση!

Ότι πέτυχε ο λαός της περιοχής μας, το κατάφερε με την δράση και την πάλη του. Η λύση βρίσκεται στην συλλογική διεκδίκηση μέσα από φορείς, σωματεία, επιτροπές αγώνα ώστε κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος να δώσουν άμεσες λύσεις στα προβλήματα των πλημμυροπαθών και των υπόλοιπων κατοίκων της περιοχής, για την διασφάλιση της ζωής, του εισοδήματος και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας».

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ