ΠΑΣΟΚ: Στις 11 η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

ΠΑΣΟΚ: Στις 11 η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, όπου αναμένεται μεταξύ άλλων να αποφασιστεί ο οδικός χάρτης για τις εσωκομματικές εκλογές.

Τις εργασίες θα ανοίξει στις 11:00 ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπου αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για τον χρόνο των εσωκομματικών εκλογών καθώς το προηγούμενο διάστημα δέχθηκε έντονη κριτική για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και υπήρξαν πιέσεις προς την κατεύθυνση να στηθούν σύντομα εσωκομματικές κάλπες.

Η ομιλία του κ. Ανδρουλάκη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο σχετικά με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος όσο για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ και τις διαδικασίες που θα δρομολογηθούν για τις εσωκομματικές κάλπες και τον χρόνο που αυτές θα στηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας έχει προαναγγείλει επί της ουσίας την υποψηφιότητά του.  «Την Κυριακή έχουμε την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ κι εκεί θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου», τόνισε στον ΑΝΤ1 και σημείωσε ότι ο στόχος είναι «να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της προοδευτικής παράταξης».

Ο δήμαρχος Αθηναίων  προτείνει να διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στις 3 και 10 Νοεμβρίου και καταθέτει «ενωτική πρόταση» με στόχο η Κεντρική Επιτροπή να καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα του ΠΑΣΟΚ.

Η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη μετά την παρέμβαση του  Χάρη Δούκα, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή, τονίζοντας πως «η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα».

Μάλιστα, υπενθυμίζουν  στον δήμαρχο Αθηναίων, μάλιστα, ο οποίος έσπευσε πρώτος να προτείνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών, πως «η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής θα συνεδριάσει ως γνωστόν την Κυριακή 30 Ιουνίου για να αποφασίσει τον οδικό χάρτη».

Τα ονόματα που ακούγονται

Αναφορικά με το ποιοι άλλοι, εκτός από τον Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα, θα μπορούσαν να θέσουν υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ακούγεται έντονα ο βουλευτής Α’ Αθηνών Παύλος Γερουλάνος  ενώ τα ονόματα των Μιχάλη Κατρίνη, Μιλένας Αποστολάκη, Παύλου Χρηστίδη, Νάντιας Γιαννακοπούλου έχουν ασκήσει κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ενδεχόμενα κάποιο στέλεχος από αυτά θα καταθέσει εξίσου την υποψηφιότητά του.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ