Τα τελευταία deals στον τουρισμό

Τα τελευταία deals στον τουρισμό

της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Η φετινή σεζόν σηματοδότησε την ολοκλήρωση δεκάδων ξενοδοχειακών projects και την επαναλειτουργία μονάδων ύστερα από σημαντικές επενδύσεις, με την “υπογραφή” διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων. 

Μόλις πριν από λίγες ημέρες άνοιξε το InterContinental Crete, το μοναδικό InterContinental στην Κρήτη και το δεύτερο που λειτουργεί επί ελληνικού εδάφους. Το πολυτελές ξενοδοχείο βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, στον κόλπο του Μιραμπέλου, και αποτελεί κοινό εγχείρημα των IHG Hotels & Resorts, Hines και Henderson Park, ενώ λειτουργεί υπό την διαχείριση της Y&T Daskalantonakis Knossians Group.

Πρόκειται για το πρώην ξενοδοχείο Hermes του ομίλου Μαμιδάκη, με δυναμικότητα 199 δωματίων και σουιτών, το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως. Υπενθυμίζεται πως το 2021 η Hines εξαγόρασε πέντε ξενοδοχειακές μονάδες στην Κρήτη, επενδύοντας περίπου 150 εκατ. ευρώ. Ο αμερικανικός όμιλος ειδικότερα απέκτησε τα τρία ξενοδοχεία του Cyan Group of Hotel (το 5άστερο Apollonia Beach Resort & Spa και το 4άστερο Santa Marina Beach Resort, στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, καθώς και το 5άστερο Sitia Beach City Resort & Spa στη Σητεία), και τα δύο ξενοδοχεία Coral και Hermes του ομίλου Μαμιδάκη στον Άγιο Νικόλαο. Το Coral έχει δώσει εδώ και δύο χρόνια τη θέση του στο πολυτελές 5άστερο ξενοδοχείο με το όνομα NIKO Seaside Resort, το οποίο άνοιξε τον Μάιο του 2022.

Η νέα συμφωνία της Meliá Hotels

Επίσης προ ημερών ανακοινώθηκε η επέκταση της παρουσίας ακόμη μιας διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας. Ο λόγος για τη Meliá Hotels International, που προχώρησε σε ακόμη μια συνεργασία με την Zeus Hotels, συμφερόντων της οικογένειας Παπακαλιάτη. Πρόκειται για την υπογραφή συμφωνίας franchise για το brand INNSiDE by Meliá, που παράλληλα σηματοδοτεί την είσοδό του στην ελληνική αγορά. 

Η συμφωνία αφορά το σημερινό Elounda Ilion στην Ελούντα στην Κρήτη, δυναμικότητας 85 δωματίων, το οποίο θα μετονομαστεί σε INNSiDE Crete Elounda. Το ξενοδοχείο κτίστηκε το 1990 και η τελευταία ανακαίνισή του έγινε το 2015. Η μονάδα βρίσκεται σε λειτουργία, όμως θα ακολουθήσει ριζική ανακαίνιση και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να επαναλειτουργήσει τον Μάιο του 2025 ως ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Τα σχέδια της Hilton

Την ίδια ώρα, ο αμερικανικός κολοσσός της Hilton σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του στην ελληνική αγορά των ξενοδοχείων, έχοντας διευρύνει ήδη σημαντικά την παρουσία του τα τελευταία χρόνια. 

Τελευταίες προσθήκες της Hilton είναι στη Μύκονο με το 5άστερο Semeli Coast Mykonos, Curio Collection by Hilton του Semeli Group της οικογένειας Ζησιμόπουλου, αλλά και το Numo Ierapetra Beach Resort Crete, Curio Collection by Hilton. Σημειώνεται πως και η ισραηλινή αλυσίδα Brown Hotels έχει προχωρήσει στη σύναψη franchise συμφωνίας με τη Hilton για την ένταξη δύο ξενοδοχειακών μονάδων στην “Curio Collection by Hilton”, τα οποία διαχειρίζεται και λειτουργεί η Brown Hotels στην Ελλάδα. Πρόκειται για τα Isla Brown Chania Resort, Curio Collection by Hilton στον Σταυρό στα Χανιά και το Isla Brown Corinthia Resort & Spa, Curio Collection by Hilton στους Αγίους Θεοδώρους.

Το μεγάλο opening που αναμένεται είναι βέβαια η “μεταμόρφωση” του Hilton Athens που ολοκληρώνεται στις αρχές του 2025. Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Conrad θα διαθέτει 280 δωμάτια και σουίτες, ενώ δημιουργούνται και 50 πολυτελείς κατοικίες, οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences της Hilton. Η επένδυση για το εκτεταμένο έργο ανακαίνισης, που ανέλαβε η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και η Olayan Group, υπολογίζεται στα 130 εκατ. ευρώ.

Τονίζεται πως η Hilton διευρύνει με ταχείς ρυθμούς το χαρτοφυλάκιο των resorsts της στην Ευρώπη με 10 ξενοδοχεία (συνολικά πάνω από 1.500 δωμάτια) να ανοίγουν για τη φετινή θερινή σεζόν μέσω τριών brands της: Curio Collection by Hilton, Tapestry Collection by Hilton και DoubleTree by Hilton. Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε τέσσερα νέα ξενοδοχεία: το Hilton Alvor, που θα ανοίξει το 2026 και τα Cala San Miguel Hotel Ibiza, Curio Collection by Hilton, The Club Cala San Miguel Hotel Ibiza, Curio Collection by Hilton και Numo Ierapetra Beach Resort Crete, Curio Collection by Hilton, που ανοίγουν φέτος το καλοκαίρι σε Ιταλία, Ελλάδα, Κροατία και Μάλτα.

Η Hyatt στη Χαλκιδική

Το καλοκαίρι φέτος θα λειτουργήσει και το 5άστερο Zoëtry Halkidiki Resort & Spa του αμερικανικού ξενοδοχειακού ομίλου Hyatt. Το νέο resort, με 105 δωμάτια και σουίτες, βρίσκεται στην περιοχή της Σάνης στη Χαλκιδική.

Όπως αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση της αλυσίδας, “το θέρετρο θα είναι σκαρφαλωμένο στην πλαγιά ενός βράχου, προσφέροντας εκπληκτική θέα στον Όλυμπο και στα γύρω κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου Πελάγους” και “ένας πανοραμικός ανελκυστήρας θα προσφέρει στους επισκέπτες αποκλειστική πρόσβαση στην παραλία απευθείας από το θέρετρο, παρέχοντας μια μοναδική εμπειρία στους απαιτητικούς ταξιδιώτες της μάρκας. Σχεδιασμένο για μια χαλαρωτική και ουσιαστική εμπειρία, το πολυτελές θέρετρο θα διαθέτει 105 δωμάτια και σουίτες, όπως επίσης ένα παγκοσμίου φήμης κέντρο Spa Zoëtry, ένα γυμναστήριο, μια παραθαλάσσια πισίνα, δύο γκουρμέ à la carte εστιατόρια, ένα μπουφέ και τρία μπαρ και σαλόνια”.

Ο όμιλος έχει στην ελληνική αγορά τα Grand Hyatt Athens, το Hyatt Regency Θεσσαλονίκη, το Alua Soul Zakynthos, το Dreams Corfu Resort & Spa και το Magma Resort Santorini.

Η μεταμόρφωση του Hilton σε The Ilisian

Το μεγάλο opening που αναμένεται είναι, βέβαια, η “μεταμόρφωση” του Hilton Athens, που ολοκληρώνεται το 2025. Ο νέος προορισμός που δημιουργεί η Ionian Hotel Enterprises θα ξανασυστηθεί ως “The Ilisian”. Πρόκειται για μια στρατηγική επένδυση, που θα ξεπεράσει τα 340 εκατ. ευρώ μαζί με την αρχική επένδυση για την εξαγορά του κτιρίου. Το νέο ξενοδοχείο Conrad Athens αποκτά για πρώτη φορά παρουσία στην Ελλάδα και θα περιλαμβάνει 278 δωμάτια και σουίτες με μοναδική θέα στην Αθήνα, καθώς και μία mega suite 400 τ.μ. Αναπτύσσονται επίσης 18 ιδιωτικές κατοικίες Conrad Residences, καθώς και 37 κατοικίες Waldorf Astoria Residences, στους υψηλότερους ορόφους του κτιρίου. Υπενθυμίζεται πως η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. αποτελεί βασικό μέτοχο της Ιονική Ξενοδοχειακή, ιδιοκτήτριας του εμβληματικού ακινήτου στη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ