Google: Επενδύει στην ηλιακή ενέργεια για τις ανάγκες της AI –

H Google αντεπιτίθεται με μηχανή αναζήτησης ΑΙ

Στην ταϊβανέζικη εταιρεία ανάπτυξης ηλιακής ενέργειας  New Green Power, που υποστηρίζεται από την BlackRock, επενδύει η Google προκειμένου να ενισχύσει τις δυνατότητές της εν μέσω της έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Google θα συνεργαστεί με την BlackRock για την ανάπτυξη ενός αγωγού 1 γιγαβάτ νέας ηλιακής χωρητικότητας στην Ταϊβάν, ανακοίνωσε ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας τη Δευτέρα, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την ενεργειακή της ικανότητα και να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα εν μέσω της έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης.

Ηλιακή ενέργεια: Η ανάπτυξή της θα αλλάξει τον κόσμο

Η συμφωνία θα οδηγήσει την Google να πραγματοποιήσει μια κεφαλαιουχική επένδυση, η οποία δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, στην ταϊβανέζικη εταιρεία ανάπτυξης ηλιακής ενέργειας New Green Power «για να διευκολύνει την κατασκευή του μεγάλης κλίμακας ηλιακού αγωγού της». Η Google δεν αποκάλυψε πόσα επενδύει στη New Green Power, μια εταιρεία χαρτοφυλακίου της BlackRock.

Η επένδυση θα ενισχύσει την καθαρή ενέργεια στο τοπικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Ταϊβάν και θα βοηθήσει την Google να πετύχει τον στόχο της να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές σε όλες τις δραστηριότητες και την αλυσίδα αξίας της έως το 2030, δήλωσε η εταιρεία.

Η νέα ηλιακή χωρητικότητα θα βοηθήσει στην τροφοδοσία των κέντρων δεδομένων και της περιοχής cloud της Google στην Ταϊβάν, ανέφερε το δελτίο τύπου. Μέρος της χωρητικότητας καθαρής ενέργειας θα προσφερθεί επίσης στους προμηθευτές και κατασκευαστές τσιπ της Google στην περιοχή, ανέφερε.

Συμφωνίες αγοράς PPA

Αναμένουμε να προμηθευτούμε έως και 300 MW ηλιακής ενέργειας από αυτόν τον αγωγό μέσω συμφωνιών αγοράς ενέργειας (PPA) και των σχετικών πιστοποιητικών ενεργειακών χαρακτηριστικών (Πιστοποιητικά Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Ταϊβάν ή T-RECS) για να βοηθήσουμε στην κάλυψη της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας από την πανεπιστημιούπολη του κέντρου δεδομένων μας , περιοχή cloud και λειτουργίες γραφείου στην Ταϊβάν», δήλωσε η Amanda Peterson Corio, παγκόσμια επικεφαλής της ενέργειας κέντρων δεδομένων της Google, σε μια ανάρτηση ιστολογίου τη Δευτέρα.

Η Ταϊβάν παράγει σχεδόν το 60% των παγκόσμιων τσιπ ημιαγωγών και αντιπροσωπεύει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο προηγμένων επεξεργαστών τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με την παγκόσμια εταιρεία συμβούλων EY. Οι εγκαταστάσεις κατασκευής τσιπ είναι από τις πιο ενεργοβόρες εγκαταστάσεις στον κόσμο, καθώς η κατασκευή τσιπ είναι μια μακρά και πολύπλοκη διαδικασία.

Πηγή: ot.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ