Ισπανία – Γεωργία 4-1: Πρόκριση για τους εντυπωσιακούς Ισπανούς και τώρα… Γερμανία

Ισπανία – Γεωργία 4-1: Πρόκριση για τους εντυπωσιακούς Ισπανούς και τώρα... Γερμανία

Δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο η Ισπανία, αλλά κατάφερε να βγάλει νοκ-άουτ την Γεωργία στην Κολωνία και να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Euro όπου την περιμένει η διοργανώτρια Γερμανία.

Το αυτογκόλ του Λε Νορμάν έβαλε δύσκολα στη «φούρια ρόχα» που απάντησε όμως με τέσσερα γκολ στη συνέχεια για το εντυπωσιακό 4-1 που της έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση με άνεση.

Όπως είναι λογικό η Ισπανία προσπάθησε να επιβληθεί με το ξεκίνημα και στο 10’ έφτασε μία ανάσα από το γκολ, αλλά ο Μαμαρντασβίλι έβγαλε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Καρβαχάλ. Αυτή όμως που κατάφερε να σκοράρει, ήταν η Γεωργία σε μία από τις αρκετές φαρμακερές αντεπιθέσεις που έβγαλε στο πρώτο μέρος.

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, με τον Κακαμπάτζε να σεντράρει από δεξιά και τον Λε Νορμάν υπό την πίεση του Κβαρατσχέλια να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0. Αυτό μάλιστα ήταν και το πρώτο γκολ που δέχθηκε η Ισπανία στη διοργάνωση.

Το σκηνικό στο ματς δεν άλλαξε μετά το γκολ, με τον Μαμαρντασβίλι να έχει απάντηση στο σουτ του Ρουίθ στο 22’ όπως και στο πολύ δυνατό σουτ του Κουκουρέγια στο 35’. Στο μεσοδιάστημα η Γεωργία απείλησε στις αντεπιθέσεις, αλλά δεν κατάφερε να βγάλει καθαρή ευκαιρία.

Και στο 39’ ήρθε το 1-1 για την Ισπανία με υπέροχο σουτ του Ρόδρι από το ύψος της περιοχής. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με τη Γεωργία να έχει πολύ καλή παρουσία σε αυτό το διάστημα, αλλά δεν ήταν δυνατό να αντέξει σε όλο το ματς.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο δεύτερο μέρος ήταν για την Γεωργία όταν στο 48′ βλέποντας εκτός θέσης τον Σιμόν ο Κβαρατσχέλια πήγε να βάλει το γκολ της ζωής του από το κέντρο, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Και τρία λεπτά μετά ήρθε η ανατροπή. Ο Μαμαρντασβίλι έβγαλε εντυπωσιακά το φάουλ του Γιαμάλ, αλλά στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε και πάλι στο παιδί-θαύμα της Μπαρτσελόνα που με σέντρα πάρε-βάλε βρήκε τον Ρουίθ στο δεύτερο δοκάρι κι εκείνος με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Γιαμάλ και Τσιταϊσβίλι είχαν από μία καλή στιγμή για κάθε ομάδα στη συνέχεια, αλλά πλέον η Ισπανία είχε το πάνω χέρι και δεν έδωσε δικαιώματα στη Γεωργία. Στο 74′ ο Γκβελεσιάνι έβαλε αυτογκόλ από ακόμη μία μαγική ενέργεια του Γιαμάλ ο οποίος όμως ήταν οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Μέτρησε όμως αυτό του Νίκο Γουίλιαμς ένα λεπτό μετά με τρομερή ατομική ενέργεια και άπιαστο σουτ για το 3-1.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 84′ από τον Όλμο που είχε περάσει αλλαγή και με ωραίο τελείωμα έγραψε το τελικό 4-1. Η Ισπανία προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά και η Γεωργία κρατά τη μεγάλη της προσπάθεια για τουλάχιστον ένα ημίχρονο κόντρα σε ένα μεγαθήριο.

Ισπανία (Λουίς Ντε λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ (81′ Νάβας), Κουκουρέγια (66’ Γριμάλδο), Λαπόρτ, Λε Νορμάν, Ρόδρι, Πέδρι (52’ Όλμο), Φαμπιάν Ρουίθ (81′ Μερίνο), Γιαμάλ, Γουίλιαμς, Μοράτα (67’ Ογιαρθάμπαλ).

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κάσια, Ντβάλι, Κακαμπάντζε, Κοτσορασβίλι, Τσακβετάντζε (63’ Νταβιτασβίλι), Λοτσοσβίλι (63’ Τσιταϊσβίλι), Γκβελεσιάνι (79′ Κβεκβεσκίρι), Κιτεϊσβίλι (41’ Αλτουνασβίλι), Κβαρατσχέλια, Μικαουτάντζε (79′ Ζιβζιβάντζε).

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIVE: Αυστρία – Τουρκία

LIVE: Αυστρία – Τουρκία

LIVE: Αυστρία – Τουρκία. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αυστρία – Τουρκία για…

Στην Ελλάδα οι πρώτοι Έλληνες από τη Γάζα

| in.gr

in.gr | Ταυτότητα Διαχειριστής – Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη Ιδιοκτησία – Δικαιούχος…