Γερμανία: Αστυνομικός απολύθηκε επειδή έκλεψε…τυρί!

Γερμανία: Αστυνομικός απολύθηκε επειδή έκλεψε...τυρί!

Ένας μέλος της αστυνομίας έκλεψε περίπου 180 κιλά τυρί Cheddar από ένα αναποδογυρισμένο φορτηγό και όταν έγινε αντιληπτό έχασε τη δουλειά του. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Ρηνανίας-Παλατινάτου απέρριψε την έφεση του άνδρα και επικύρωσε την απόφαση.

Ο αξιωματικός εργαζόταν στην Autobahnpolizei, την αστυνομία αυτοκινητοδρόμων της Γερμανίας, όπου κλήθηκε να ασφαλίσει έναν τόπο ατυχήματος. Ενώ το έκανε αυτό, οδήγησε ένα αστυνομικό λεωφορείο κοντά στο κατεστραμμένο όχημα και ζήτησε από τον εργαζόμενο μιας εταιρείας ανάκτησης να του παραδώσει αρκετές συσκευασίες τυριού. Συνολικά, έκλεψε εννέα μπλοκ τυριού, βάρους 20 κιλών το καθένα, αξίας 554 ευρώ.

«Ο κατηγορούμενος έφερε μερικά από τα πακέτα στο τμήμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Εικάζεται ότι κράτησε μερικά για τον εαυτό του και τους φίλους και την οικογένειά του. Κατά την εκδίκαση της έφεσης, ο αστυνομικός δήλωσε ότι το τυρί ήταν πρακτικά άχρηστο και ότι ήθελε να το σώσει από την καταστροφή. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν έτρωγε τυρί τσένταρ στην απολογία του.

Η αστυνομία του κράτους ζημιώθηκε σημαντικά

Το δικαστήριο το είδε διαφορετικά: Ο άνδρας είχε διαπράξει κλοπή εν ώρα υπηρεσίας, με στολή και με το υπηρεσιακό του όπλο. «Ο κατηγορούμενος έβλαψε σημαντικά τη φήμη της αστυνομίας της Ρηνανίας-Παλατινάτου με αυτή τη συμπεριφορά», ανέφερε το δικαστήριο. Δεν είχε σημασία ότι το τυρί είχε χαμηλή αξία. Στην πραγματικότητα, ήταν καθήκον του αστυνομικού – «ποντικού» να αποτρέψει την κλοπή του τυριού.

Φήμες πως συνελήφθη από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, ελέγχονται ως ανακριβείς.

Η αρχική απόφαση

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να επιβάλει πρόστιμο άνω των 90 ημερομισθίων των 25 ευρώ για τον καθένα.Μετά το τέλος της ποινικής διαδικασίας, το κράτος κίνησε πειθαρχική διαδικασία. Το διοικητικό δικαστήριο του Trier αποφάσισε ότι ο αξιωματικός έπρεπε να απολυθεί από την υπηρεσία. Κατά αυτού, άσκησε έφεση – ανεπιτυχώς.

Οι αρχές υποθέτουν ότι ο αστυνομικός κράτησε τέσσερα πακέτα για τον ίδιο ή για φίλους και συγγενείς του. Ο αστυνομικός, που έλεγε ότι ούτε καν του αρέσει το τσένταρ, είχε προσφύγει κατά της απόλυσής του με το επιχείρημα ότι το τυρί δεν άξιζε επί της ουσίας τίποτα, αφού είχε αποψυχθεί και θα είχε πεταχτεί στα σκουπίδια (κάτι κατά το HAASP ορθόν, αλλά δεν αποτελούσε δική του απόφαση).

Η κλοπή του τυριού Cheddar έγινε κοντά στο Koblenz, μια πόλη γνωστή για τα ιστορικά της μνημεία και τις σκηνές φαγητού και ποτού. Η υπόθεση του κλεμμένου τυριού έγινε viral, προσελκύοντας την προσοχή των φίλων ιστοριών εγκλήματος, αλλά και όσων ιστοσελίδων και εκπομπών ασχολούνται με το φαγητό σε ολόκληρη τη Γερμανία. Η γερμανική αστυνομία, παρότι είχε και έχει σημαντικότερα ζητήματα να ασχοληθεί με κάποιον μαγικό τρόπο καταφέρνει να βγει στην επικαιρότητα για λάθος λόγους.

Μετά την απόρριψη της έφεσης για επαναπρόσληψη από το δικαστήριο της Ρηνανίας-Παλατινάτου, ο αξιωματικός απέκτησε ποινικό μητρώο του και μια υπενθύμιση πως η Γερμανική Αστυνομία μπορεί να συγχωρήσει τα πάντα: Από βίαιες επιθέσεις σε διαδηλωτές,  έως την αστυνομία του Βερολίνου να αναζητεί ένα λούτρινο λιοντάρι, νομίζοντας πως είναι αληθινό ή σοβαρά σκάνδαλα με ακροδεξιούς και νεοναζί αστυνομικούς. Όμως δεν συγχωρεί την κλοπή τυριού. Αυτό μόνο ο Θεός.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ