Μητσοτάκης από το υπουργείο Υγείας: Κεντρική πολιτική μας η δραστική μεταρρύθμιση και ανάταξη του ΕΣΥ

Μητσοτάκης στο συνέδριο ygeiamou.gr: Δρομολογούμε επενδύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υγεία

Γεωργιάδης: Το πρώτο εξάμηνο του 2024 πετύχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό διενεργηθέντων χειρουργείων εδώ και χρόνια

YGEIAMOU.GR TEAM

Το μήνυμα ότι για την κυβέρνηση η δραστική μεταρρύθμιση και ανάταξη του ΕΣΥ είναι μια από τις κεντρικές πολιτικές της 4ετιας, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που είχε με την ηγεσία του υπουργείου.

«Είναι μια δύσκολη άσκηση καθώς έχει έρθει η ώρα να αντιμετωπίσουμε διαρθρωτικά προβλήματα και αυτό κάνουμε υλοποιώντας πλαίσιο τολμηρών μεταρρυθμίσεων, μεταρρυθμίσεις που σύντομα θα βλέπουν οι πολίτες ως χρήστες του ΕΣΥ. Μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν να κάνουνε μόνο με τις υποδομές πολλές από τις οποίες χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και με το προσωπικό, την αντιμετώπιση ελλείψεων διαχρονικών σε άγονες περιχές» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε «έχουμε τη βούληση να υλοποιήσουμε αυτές τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις καθώς έχουμε μια πολύ καλή ομάδα στο υπουργείο Υγείας».

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στα ζητήματα της δημόσιας υγείας και τις προληπτικές εξετάσεις «γιατί όσο σημαντική κι αν είναι η βελτίωση των υπηρεσιών στα νοσοκομεία η υγεία δεν ξεκινά στην πόρτα του νοσοκμοείου. Γι’ αυτό δίνουμε έμφαση στην πρωτοβάθμια υγεία και τους προλητικούς ελέγχους ώστε να προλαμβάνουμε».

Παράλληλα σημείωσε ότι «η εμπειρία της πανδημίας μας υποχρέωσε να αποκτήσουμε πιο εξειδικευμένες γνώσεις του συστήματος υγείας και το χαρτοφυλάκιο αυτό το παρακολουθώ με μεγάλη ένταση. Οπότε αν με ξαναδείτε αιφνιδιαστικά να επισκέπτομαι δομές υγείας να μην ξαφνιαστείτε, για καλό είναι».

«Να ακούμε τους ασθενείς για να μας λένε τι κάνουμε καλά και τι όχι» συμπλήρωσε στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός.

Γεωργιάδης: Το πρώτο εξάμηνο του 2024 καθώς πετύχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό διενργηθέντων χειρουργείων εδώ και χρόνια

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε πως «είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια εποικοδομητική συζητήση για την επισκόπηση των μεταρρυθμίσεων που υλοποιεί η κυβέρνηση, τις μεγαλύτερες στο ΕΣΥ τα τελευταία χρόνια».

«Και αυτό αρχίζει να φαίνεται από την απόδοση των νοσοκομείων το πρώτο εξάμηνο του 2024 καθώς πετύχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό διενεργηθέντων χειρουργείων εδώ και χρόνια» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε με τον πρωθυπουργό «συζητήσαμε για προσωπικό, εφημερίες και άγονες περιοχές και βρήκαμε λύσεις που δεν είχαμε σκεφτεί. Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να κάνουμε τη ζωή λίγο καλύτερη, θα έχουμε πετύχει στην αποστολή που μας έχει ανατεθεί».

Διαβάστε επίσης:

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στο Λαϊκό Νοσοκομείο – Δείτε φωτογραφίες

Διοικητές ΥΠΕ: Αυτοί είναι οι 7 που προκρίνονται ανά Περιφέρεια – Το επόμενο βήμα

Πηγή: ygeiamou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ