Relocation: Έκθεση με νέα ζωγραφικά κολάζ της Ελένης Θεοφυλάκτου στη γκαλερί Ώχρα Μπλε

Relocation: Έκθεση με νέα ζωγραφικά κολάζ της Ελένης Θεοφυλάκτου στη γκαλερί Ώχρα Μπλε

Ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε, παρουσιάζει την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 τη νέα δουλειά με ζωγραφικά κολάζ της Ελένης Θεοφυλάκτου, «Relocation: Μικρές περιστροφικές μετακινήσεις κατόπιν αγωγής για την άγνοια».

«Συμβαίνει με έναν μαγικό τρόπο, αυτονόητα, σχεδόν πριν το καταλάβεις. Το χέρι και η νόηση συλλειτουργούν αυτόματα. Και τότε χρωματιστά πουλιά παγιδεύονται σε ταβάνια, άλογα διακόπτουν τα όρια ενός χαρτιού , υφάσματα τακτοποιούν τον καμβά ενός ονείρου. Είναι δύσκολο να εξηγηθεί με τη λογική. Φαίνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η δημιουργικότητα αρνείται μια τυπική ταξινόμηση. Φρενίτιδα ερωτημάτων και αλληλοεπικάλυψη απαντήσεων μεταμορφώνονται σε νέες ερωτήσεις. Πρόκειται για αναλαμπές ενός υπόγειου ρεύματος που ενώνει τα πράγματα μυστηριωδώς σε μια δίνη γοητείας της ζωής ή αλλιώς σε μεταγλωττίσεις ρυθμών στο χαρτί, σε υφάσματα, σε ρούχα. Ή η καλλιτεχνική διαδικασία μπορεί να ακολουθεί και αντίστροφη πορεία» σημειώνει η Άννα Σπάρταλη, Εικαστικός και συγγραφέας.

Η Ελένη Θεοφυλάκτου σπούδασε στη Δραματική Σχολή της Ρ. Πατεράκη (1984-1986) και στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ (1986-1991). Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη ζωγραφική και τις οπτικές θεωρίες στο University of East London (2001-2002). Διδάσκει στη Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ .

Έχει παρουσιάσει την εικαστική της δουλειά σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετείχε σε residencies, workshops και ανταλλαγές καλλιτεχνών στην Ολλανδία, Φινλανδία, Γαλλία, Σερβία και Τουρκία. Λόγω των θεατρικών σπουδών της, πολλές φορές έχει διατυπώσει τον καλλιτεχνικό της προβληματισμό και με άλλα εκφραστικά μέσα πέραν του ορίου της ζωγραφικής επιφάνειας με performance και video εγκαταστάσεις.

ΙNFO:

Εγκαίνια: Τρίτη 9 Ιουλίου, ώρα 8.00 μ.μ

Ώρες λειτουργίας: Ανοιχτά καθημερινά 10.00-14.00 και 19.00- 22.30. Κυριακή 19.00- 22.30 .

Διάρκεια έκθεσης : 9 Ιουλίου- 5 Αυγούστου 2024

Χώρος Τέχνης “Ώχρα Μπλε”, Π.Κυδά 8, 81400 Μύρινα, Λήμνος.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ