Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 30,4% η ΝΔ, στο 13,8% ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 30,4% η ΝΔ, στο 13,8% ο ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πολίτες για τη μάχη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Πιο κοντά στην αποτύπωση του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών, παρά σε εκείνα των εθνικών εκλογών φαίνεται πως κινούνται τα ευρήματα της πρώτης μετεκλογικής δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την Metron Analysis και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει άνω του ψυχολογικού ορίου του 30% στην εκτίμηση ψήφου, διατηρώντας την πρωτιά με διαφορά ασφαλείας, ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά από το τρίτο ΠΑΣΟΚ. 

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν (σε παρένθεση η πρόθεση ψήφου):

Νέα Δημοκρατία: 30,4% (24,4%)

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: 13,8% (11,1%)

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: 12,9% (10,3%)

ΚΚΕ: 9,9% (7,9%)

Ελληνική Λύση: 9,2% (7,4%)

Πλεύση Ελευθερίας: 5,7% (4,6%)

Μέρα25: 3,2% (2,6%)

Φωνή Λογικής: 3,1% (2,5%)

Νίκη: 3% (2,4%)

Νέα Αριστερά: 2,8% (2,3%)

Σπαρτιάτες: 1,1% (0,8%)

Ως προς τις εξελίξεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, το 54% των ερωτηθέντων θεωρεί επιβεβλημένη την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, με το 41% να κρίνει πως κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο. 

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 33%, μία μονάδα μπροστά από τον… κανένα. Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει 7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος το 6% προσπερνώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη  που βρίσκεται στο 4%, ποσοστό ίδιο με εκείνο των Δημήτρη Κουτσούμπα και Ζωής Κωνσταντοπούλου.    

sdgasdg

Οι πολίτες θεωρούν την ακρίβεια ως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας σε ποσοστό 46%, με την οικονομία να ακολουθεί στο 23%. 

dafhsdfh

Ερωτηθέντες για το αν θεωρούν πως η χώρα κινείται στην σωστή κατεύθυνση, οι συμμετέχοντες απάντησαν αρνητικά σε ποσοστό 65%, με μόλις το 28% να κρίνει αισιόδοξα την πορεία. 

dsfgasdgasdg

Τέλος, στο κομμάτι της αποχής από τις Ευρωεκλογές, το 42% κρίνει το γεγονός ως στάση διαμαρτυρίας για το πολιτικό σύστημα, με το 47% να μιλά για αδιαφορία για τα πολιτικά δρώμενα.  

asgsdgasd

 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ