Έρχονται πιο “τσουχτερά” πρόστιμα για τα ταπεζοκαθίσματα

Έρχονται πιο "τσουχτερά" πρόστιμα για τα ταπεζοκαθίσματα

Διορθωτική νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την αύξηση των προστίμων για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα προανήγγειλε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, μιλώντας εχθές στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Στόχος της αύξησης των προστίμων είναι να αποτρέπεται η καταπάτηση δημόσιου χώρου.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η ρύθμιση θα περιλαμβάνει πρόβλεψη και για το τέλος παρεπιδημούντων, με στόχο να βοηθηθούν πολλοί δήμου που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δέχονται μεγάλη πίεση και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις που συνεπάγεται η μεγάλη τουριστική κίνηση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης ο υπουργός Εσωτερικών στο θέμα των προσλήψεων σημειώνοντας ότι εκτός από τα μέτρα για την επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών πρόσληψης θα πριμοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό η εντοπιότητα για προσλήψεις σε ορεινούς και νησιωτικούς δήμους.

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά των Δήμων, ο κ. Λιβάνιος είπε ότι θα γίνει σύντομα τριμερής συνάντηση του υπουργείου Εσωτερικών, της ΚΕΔΕ και του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προκειμένου να συζητηθούν τα πραγματικά νούμερα για τα οικονομικά των δήμων.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε την έναρξη της συζήτησης για τη σύνταξη του νέου Ενιαίου Κώδικα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ πρόσθεσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η λειτουργία ομάδας εργασίας στο υπουργείο η οποία θα αναλάβει την ομογενοποίηση των προτάσεων, ενώ θα συσταθεί Επιτροπή Κώδικα στην οποία θα συμμετέχει η ΚΕΔΕ, η ΕΝΠΕ και το ΣτΕ. 

Επίσης, δεσμεύτηκε ότι το βασικό πλαίσιο του νέου Κώδικα θα παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο, ενώ στόχος είναι η ψήφισή του να γίνει στις αρχές του 2025.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ