Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας προς τους πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, ζητά η Επιτροπή Αγώνα

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ  (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Tην τήρηση όλων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, ζητά με ανακοίνωσή της η «Επιτροπή αγώνα».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

«Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κουρέτας… είχε υποσχεθεί ότι η περιφέρεια θα διέθετε έως 150.000 ευρώ για να βαφούν οι κατεσταρμένοι είσοδοι των εργατικών πολυκατοικιών Γιάννουλης… Η προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Λαρισαίων δεν έγινε ποτέ γιατί φαίνεται ότι δεν το επιθυμούσε η δημοτική αρχή. Κατόπιν αυτού… η περιφερειακή αρχή μας ανακοίνωσε ότι θα το κάνει η ίδια το έργο με την μίσθωση σχετικού συνεργείου… Στα μέσα Μαίου, συνεργείο 3 ατόμων ξεκίνησε να βάφει όχι το σύνολο της κάθε εισόδου της πολυκατοικίας, αλλά μόνο εσωτερικά της πόρτας. Ενα μήνα περίπου μετά και αφού είχαν βάψει ελάχιστες εισόδους… σταμάτησαν και μέχρι σήμερα δεν ξανάρχισαν οι εργασίες. Παράλληλα η περιφερειακή αρχή δεν πραγματοποίησε όπως είχε υποσχεθεί τους ελέγχους του υπεδάφους για την στατικότητα των Εργατικών Πολυκατοικιών Γιάννουλης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπως μας είχε πεί.

Δεν έχει προχωρήσει σε οριστικές παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση των αναχωμάτων του Πηνειού…

Ούτε έχει προχωρήσει στην αποκατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου των Εργατικών Κατοικιών…

… Η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, δεν πρόκειται να αποδεχθεί αυτή την απαράδεκτη κατάσταση δέκα μήνες μετά την πλημμύρα. Απαιτεί την άμεση υλοποιήση όλων των υποσχέσεων της περιφερειακής αρχής, την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών σε κατοικίες, υπόγεια, κοινόχρηστους χώρους και υποδομές. Αποζημίωση σε όλους τους πλημμυροπαθείς στο 100% των ζημιών που έπαθαν. Να γίνουν  γρήγορα όλα τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας»

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ