Νέο γκάλοπ θέλει τον Τραμπ να μεγαλώνει την ψαλίδα

Στην εξουσία για τέταρτη φορά

Τελευταία δημοσκόπηση των «New York Times» / Siena College δείχνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διεύρυνε στις 6 ποσοστιαίες μονάδες την απόστασή του από τον Μπάιντεν μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων σε εθνικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει μια ενίσχυση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου κατά 3 μονάδες σε σύγκριση με τα ποσοστά που καταγράφονταν πριν από το καταστροφικό ντιμπέιτ. Επίσης μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ο Τραμπ προηγείται ακόμη περισσότερο με 49% έναντι 41% του Μπάιντεν.

Η πλειονότητα των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση ανεξαρτήτως δημογραφικής, γεωγραφικής και ιδεολογικής προέλευσης θεωρεί επίσης κατά ένα ποσοστό 74% πως ο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος για να είναι αποτελεσματικός, ποσοστό που ενισχύθηκε κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες μετά το ντιμπέιτ. Μεταξύ των Δημοκρατικών, αυτοί που ανησυχούν εκτοξεύτηκαν κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες μετά την τηλεμαχία, φθάνοντας στο 59%.

Επίσης το ποσοστό των ανεξάρτητων ψηφοφόρων που συμμερίζονται αυτές τις ανησυχίες ανέβηκε στο 79%, φθάνοντας δηλαδή σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με εκείνο των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων που ανησυχούν για τον πρόεδρο.

Το παράδοξο είναι ότι συνολικά περισσότεροι ψηφοφόροι θεωρούν ότι ο Μπάιντεν πρέπει να παραμείνει υποψήφιος των Δημοκρατικών, κάτι που αποδίδεται στο γεγονός ότι περισσότεροι Ρεπουμπλικανοί τον θέλουν τώρα ως αντίπαλο του Τραμπ.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ