Ψεκασμοί για τον δάκο της ελιάς στους δήμους Τεμπών και Ελασσόνας

dakos psekasmoi

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Λάρισας, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία συλλήψεων δάκου στο δίκτυο παγίδων, την πορεία του ελαιοκάρπου και την ανάγκη να προστατευθεί ο ελαιόκαρπος από το δάκο, προχωρά στη διενέργεια του 1ου γενικού δολωματικού ψεκασμού από 05-7-2024 στους Δήμους Τεμπών και Ελασσόνας και συγκεκριμένα στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες: Ελάτεια, Μακρυχώρι, Συκούριο, Νέσσωνα, Καλοχώρι, Κυψελοχώρι, Όσσα, Πουρνάρι, Ιτέα, Παραπόταμος, Ευαγγελισμός, Αμπελάκια και Τέμπη του Δήμου Τεμπών, και Πραιτώρι, Συκέα, Παλαιόκαστρο και Ευαγγελισμό του Δήμου Ελασσόνας.

Υποχρεούνται οι ελαιοπαραγωγοί, που έχουν ελαιοκτήματα στις ψεκαζόμενες περιοχές, να παραβρίσκονται στα κτήματά τους κατά την ημέρα του ψεκασμού, ώστε να διαπιστώσουν τον ψεκασμό.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.

Επισημαίνεται στους βιοκαλλιεργητές ότι, σύμφωνα με την υποχρέωση τους από την ένταξη τους στο πρόγραμμα Βιοκαλλιέργειας, θα πρέπει να σημάνουν τα κτήματά τους για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία δακοκτονίας.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ