ΤΑ ΝΕΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ

ΤΑ ΝΕΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ

Το θανατηφόρο τροχαίο

Το πλέον τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το 1998. Οταν ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ Κώστας Καραμηνάς, οδηγώντας τη Μερσεντές του με μεγάλη ταχύτητα στην οδό Υμηττού, παρεξέκλινε από την πορεία του και συγκρούστηκε με δύο ΙΧ και ένα φορτηγό, προκαλώντας τον θάνατο μιας 26χρονης γυναίκας και τον τραυματισμό ενός οδηγού. Σαν να μην έφταναν αυτά, μετά ο βουλευτής αντιστάθηκε στους αστυνομικούς της Τροχαίας και αρνήθηκε να κάνει αλκοτέστ επικαλούμενος τη βουλευτική ασυλία του. Δυο χρόνια μετά, ο Καραμηνάς κρίθηκε ένοχος στο δικαστήριο για την πρόκληση του θανατηφόρου ατυχήματος.

Ο ξυλοδαρμός

Την ίδια χρονιά, μεγάλο σκάνδαλο προκάλεσαν οι καταγγελίες εις βάρος του βουλευτή της ΝΔ Βαρσάμη Γιοβανούδα από πρώην σύντροφό του για ξυλοδαρμό της αλλά και για έκδοση πλαστών διαζυγίων με τη συνδρομή μητροπολίτη. Ο Γιοβανούδας αντεπιτέθηκε με μηνύσεις εις βάρος της για συκοφαντική δυσφήμηση και για ψευδή καταμήνυση, αρνούμενος τα πάντα, αλλά παραπέμφθηκε από τον Κώστα Καραμανλή στο Πειθαρχικό της ΝΔ και διεγράφη. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στα δικαστήρια έφτασε μόνο η υπόθεση των διαζυγίων και για αυτήν αθωώθηκε.

Τα κόκκινα φανάρια

«Τους συνεχάρης Χρηστάκη Παπουτσή;». Με αυτή την αλήστου μνήμης ατάκα θυμάται το πανελλήνιο την υπόθεση του Κίμωνα Κουλούρη το 2012, που τον έφερε σε μια απίθανη κόντρα με τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη του κόμματός του, του ΠΑΣΟΚ. Ο Κουλούρης συνελήφθη ένα βράδυ Σαββάτου καθώς, οδηγώντας το αυτοκίνητό του, παραβίαζε ερυθρούς σηματοδότες μέχρι που τον σταμάτησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί περιέγραψαν μετά ότι ο πρώην υπουργός όχι απλώς απαίτησε να αποφύγει τον έλεγχο λέγοντας «δεν ξέρετε μάλλον ποιος είμαι» και υβρίζοντάς τους, αλλά γκάζωσε κιόλας παρασύροντας και τραυματίζοντας ένα μέλος της ομάδας. Για το ότι μετά τη σύλληψή του αφέθηκε ελεύθερος προκλήθηκε σάλος και εισαγγελική έρευνα. Χρόνια μετά, καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή για αντίσταση κατά της Αρχής.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ