Δείχνουν στον Αυγενάκη την έξοδο και από τα ψηφοδέλτια

Δείχνουν στον Αυγενάκη την έξοδο και από τα ψηφοδέλτια

Την πληγή της «αυγενακιάδας» προσπαθεί να κλείσει η κυβέρνηση, αφού προέκυψαν, χθες, παράλληλα και νέες αποκαλύψεις και πληροφορίες για τη συμπεριφορά του Λευτέρη Αυγενάκη και τα ερωτηματικά για τη «μισή διαγραφή» του, δεδομένου ότι διεγράφη μεν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά όχι και από μέλος της ΝΔ. Κι ο ίδιος, εξάλλου, δήλωσε ότι παραμένει ΝΔ και θα τη στηρίζει κανονικά στη Βουλή, μια… πονηρή διατύπωση για να υποβαθμίσει τη βαρύτητα της διαγραφής του και να αφήσει να εννοηθεί ότι θα είναι ξανά στα γαλάζια ψηφοδέλτια. Διόλου τυχαία, ο Παύλος Μαρινάκης έσπευσε χθες να διευκρινίσει ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον Αυγενάκη ήταν «η μέγιστη δυνατή» και συνεπάγεται αποχώρησή του και από το κορυφαίο όργανο του κόμματος, την Πολιτική Επιτροπή. Αλλά και – το σημαντικότερο – ότι δεν πρόκειται κάποιος με τέτοιες συμπεριφορές να πολιτευτεί ξανά με τη ΝΔ.

Δεν γνώριζαν

Από την πλευρά της κυβέρνησης δε, χθες απαντούσαν εμμέσως πλην σαφώς και στις πληροφορίες ότι γνώριζαν από πολύ νωρίτερα για το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Οπως υποστηρίζουν, στο Μαξίμου έλαβαν γνώση το βράδυ της Τρίτης, μετά τη δημοσίευση της καταγγελίας του σωματείου των εργαζομένων και τότε αμέσως συνεργάτης του Πρωθυπουργού κάλεσε για εξηγήσεις τον Αυγενάκη. «Οταν υπάρχει μία είδηση ή ανακοίνωση ζητάς εξηγήσεις, γιατί έχουν υπάρξει και περιπτώσεις, που δημοσιεύματα έχουν διαψευστεί από την πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά και ο Μαρινάκης, εξηγώντας πως όταν βγήκε την επομένη το βίντεο που αποδείκνυε τι συνέβη, τα πράγματα πήραν αμέσως τον δρόμο τους…

Κλωτσούσε και καρέκλες

Μιλώντας, πάντως, για το τι συνέβη στο αεροδρόμιο εκείνη τη μέρα, ακόμη περισσότερο φως ρίχνουν τα όσα υποστηρίζει ο υπάλληλος του αεροδρομίου στη μήνυση που υπέβαλε εις βάρος του Αυγενάκη, υποστηρίζοντας ότι «ήταν εκτός εαυτού» και πως «με εξύβρισε, με απείλησε και μου προκάλεσε φόβο και ανησυχία». Ενώ πληροφορούμαι ότι υπάρχουν κι άλλα βίντεο, από το σύστημα ασφαλείας, αλλά και από ιδιώτες που τράβηξαν με κινητά, όπου ο Αυγενάκης φαίνεται και ακούγεται να κλωτσάει καρέκλες και να ωρύεται εναντίον όλων, υπαλλήλου και αστυνομικών. Ολα αυτά που διέψευδε. Μια ομορφιά καμαρωτή δηλαδή…

Εύσημα από Μπορέλ

Στη Λάρισα θα βρεθεί σήμερα ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, μαζί με τον Νίκο Δένδια, προκειμένου να επισκεφθούν το συντονιστικό της επιχείρησης «Aspides» στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ, νωρίτερα, θα έχει και μια σύντομη συνάντηση με τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Θα είναι μια επίσκεψη υποστήριξης του Μπορέλ στη συγκεκριμένη επιχείρηση αλλά και στην Ελλάδα, δεδομένου ότι μόνο εμείς και η Ιταλία την υποστηρίζουμε ενεργά και μαντεύω, με σχετική ασφάλεια, ότι στις δηλώσεις του θα δώσει και τα εύσημα γι’ αυτό. Και μάλιστα δεν θα μείνει εκεί, αφού, μαζί με τον Δένδια, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Δημήτριο Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΝ Δημήτριο Κατάρα, θα μεταβεί το Σάββατο και στο Τζιμπουτί, όπου θα βρίσκεται η φρεγάτα «Ψαρά» για να έχει και τετ α τετ συναντήσεις με τους άνδρες και τις γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η αμοιβή και η Novartis

Νέα ερωτηματικά για την υπόθεση Novartis προκάλεσε η αναφορά του Κυριάκου Βελόπουλου, από το βήμα της Βουλής, ότι ο δικηγόρος και βουλευτής (διαγραφείς από τον ίδιο) Παύλος Σαράκης έλαβε αμοιβή 30 εκατ. ευρώ από τις ΗΠΑ «μαζί με τους προστατευόμενους μάρτυρες». Θυμίζω ότι ο Σαράκης ήταν στους δικηγόρους που προσέφυγαν εναντίον της Novartis στις ΗΠΑ για αθέμιτες πρακτικές, εκπροσωπώντας τους αμφιλεγόμενους στην Ελλάδα προστατευόμενους μάρτυρες, σε μια έρευνα που κατέληξε στην καταδίκη της πολυεθνικής, που πλήρωσε αποζημίωση στο αμερικανικό δημόσιο. Ο ισχυρισμός Βελόπουλου προκάλεσε έναν μίνι σάλο, λοιπόν, στην Ολομέλεια. Αρχικά τον λόγο έλαβε ο Θάνος Πλεύρης, σχολιάζοντας ότι τα περί αμοιβής αποτελούν ουσιαστικά απόδειξη ότι οι μάρτυρες έλαβαν παρανόμως το καθεστώς προστασίας στην Ελλάδα καθώς είχαν οικονομικό όφελος. Ενώ και ο Γιώργος Φλωρίδης σχολίασε δηκτικά πως «ο καταπληκτικός αυτός αγώνας είχε μια καταπληκτική αμοιβή 30 εκατ. και θα περιμένουμε να μάθουμε τι υπηρεσίες προσφέρθηκαν». Ο Σαράκης, πάντως, από μεριάς του, έσπευσε στη Βουλή για να απαντήσει. «Η αμοιβή που έλαβα για νομικές μου υπηρεσίες στην πολύκροτη υπόθεση Novartis είναι εκείνη και αντιστοιχεί στο ύψος αποζημίωσης που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση από την πολυεθνική για αθέμιτες πρακτικές» είπε, τονίζοντας ότι τα χρήματα «έχουν δηλωθεί στις ελληνικές Αρχές, φορολογούνται κανονικότατα».

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ