Π.Ε. Καρδίτσας: Υπογραφή σύμβασης από τον Δ. Κουρέτα για συντήρηση και επέκταση του ηλεκτροφωτισμού

hlektrofotiskos PE Karditsas

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτα  και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση και επέκταση του ηλεκτροφωτισμού των υφιστάμενων κόμβων και αξόνων του οδικού δικτύου της ΠΕ Καρδίτσας».

Αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας είναι η συντήρηση και η επέκταση του ηλεκτροφωτισμού των υφιστάμενων κόμβων και αξόνων του οδικού δικτύου της ΠΕ Καρδίτσας καθώς και η κατασκευή νέων εγκαταστάσεων.

Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση επιπλέον ιστών, την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων ή αντικατάσταση με LED κτλ καθώς και την αποκατάσταση μεγάλης έκτασης ζημιών που έχουν προκληθεί.

Η απαραίτητη τακτική συντήρηση των εγκαταστάσεων του οδοφωτισμού (ενδεικτικά) περιλαμβάνει την αντικατάσταση λαμπτήρων, μετασχηματιστών κτλ, φθαρμένων ή κατεστραμμένων υπόγειων καλωδίων, τη συντήρηση (καθαρισμό και αποκατάσταση φθορών) των πίλαρ και των ηλεκτρικών διανομών τους καθώς και την αντικατάσταση οργάνων σ’ αυτούς. Επίσης, θα γίνεται αποκατάσταση τυχαίων βλαβών καθώς και οποιαδήποτε άλλη εργασία απαιτηθεί για τη σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων και τη βελτίωση του οδοφωτισμού.

Επιπροσθέτως, θα αντιμετωπιστούν έκτακτες καταστάσεις όπως πχ απομάκρυνση κατεστραμμένων ιστών, αποκατάσταση και θέση σε λειτουργία του φωτισμού του κόμβου από μεμονωμένο βραχυκύκλωμα κ.α..

Τόπος εκτέλεσης του έργου είναι οι οδικοί άξονες και οι κόμβοι ηλεκτροφωτισμού στο σύνολο του εθνικού και επαρχιακού δικτύου αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Καρδίτσας.

Ο προϋπολογισμός του ενταγμένου έργου στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ανέρχεται στα 240.000,00 € (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του έργου με Κ.Α. 2023ΝΠ41700001 της ΣΑΕΠ 217 με ημερομηνία περαίωσης 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ