O Ηρακλής πάει στη δευτεροβάθμια για την άδεια, με τον Μάρα ακόμη απλήρωτο

Κατάπτωση εγγυητικής δεν σημαίνει και άμεση πληρωμή οφειλής

Και ενώ κάποιοι πανηγυρίζουν…; ήδη στη Θεσσαλονίκη, πολλοί άλλοι στην υπόλοιπη Ελλάδα γελάνε, καθώς στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ την ερχόμενη Τρίτη που θα εξεταστεί η έφεση του Ηρακλή για την οριστική παροχή άδειας ή μη, τα μέλη της καλούνται να αξιολογήσουν τρία βασικά προβλήματα:
1) ο Ηρακλής δεν ρύθμισε ή δεν εξόφλησε εμπρόθεσμα τις οικονομικές οφειλές του, έως τις 28/2/2024.
2) ο Ηρακλής ψευδώς δήλωσε ότι είναι οικονομικά τακτοποιημένες οι υποχρεώσεις του, όπως εξάλλου απεφάνθη και η πρωτοβάθμια επιτροπή που δεν χορήγησε την άδεια για την περίοδο 2024-2025.
3) ο Ηρακλής επικαλείται εκπρόθεσμης τακτοποίησης της οφειλής προς τον ποδοσφαιριστή Μάρα ( ουσιαστικά βάσει και του κανονισμού της ΕΠΟ που ορίζει ότι θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί ή διακανονιστει μέχρι την 31/3 οι οφειλές που εκκρεμούν έως την 28/2, ζητάει εξαίρεση ανά την επικράτεια!!!) μετά και την πρόσφατη κατάπτωση της εγγυητικής, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο ακόμη και αυτό το επιχείρημα είναι παντελώς αβάσιμο καθότι ο ποδοσφαιριστής κατόπιν διαφόρων διαδικασιών, θα πληρωθεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και αυτό θα συμβεί σίγουρα μετά τη δευτεροβάθμια επιτροπή της επόμενης Τρίτης 9/7/2024!
Μετά και τα παραπάνω, είναι απορίας άξιο γιατί κάποιοι πανηγυρίζουν προκαταβολικά, όταν όλοι οι νομικοί της χώρας που ασχολούνται ενδελεχώς με το αθλητικό δίκαιο θεωρούν την υπόθεση χαμένη από χέρι;
Εάν πάλι η κοινή λογική του νομικού κόσμου καταρριφθεί, τότε θα έχουν δίκιο κάποιοι άλλοι που προδικάζουν σκάνδαλο!

To χαρακτηριστικό απόσπασμα της απόφασης του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ για τον ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗ αναφέρει τα εξής:

Eντούτοις, η αιτούσα δεν ανταποκρίθηκε πλήρως και στις οικονομικές της υποχρεώσεις. Ειδικότερα, κοινοποιήθηκαν στο Τμήμα Αδειοδότησης έγγραφα εκ μέρους συνηγόρου ποδοσφαιριστών και συγκεκριμένα για λογαριασμό του ποδοσφαιριστή Bogdan MARA και συγκεκριμένα  η υπ' αριθμ. 1084/2024 διαταγή πληρωμής του δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έχει εκδοθεί σε βάρος της αιτούσας και με την οποία έχει επιδικαστεί το ποσό των 75.000 ευρώ, σε βάρος της αιτούσας ΠΑΕ. Δεδομένου ότι η σχετική υπόθεση δεν αναφερόταν στα οικονομικά έγγραφα που απέστειλε η αιτούσα στο Τμήμα Αδειοδότησης, ζητήθηκε πρόσθετη ενημέρωση από την αιτούσα, δεδομένου ότι ήταν σε γνώση του τμήματος Αδειοδότησης η ύπαρξή της υπ' αριθμ. 41/2023 αποφάσεως του Διαιτητικού Δικαστηρίου που είχε κάνει δεκτή την προσφυγή του ανωτέρω ποδοσφαιριστή.

Σημαντικές αποκαλύψεις αναφορικά με την υπόθεση του Μπογκντάν Μάρα και την οφειλή του ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗ προς τον Ρουμάνο ποδοσφαιριστή, είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, καθώς καλεσμένος του Χρήστου Ευθυμίου στο Formedia radio 99,8 και την εκπομπή Colpo Grosso ήταν ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Μάρα, Γιώργος Παναγόπουλος.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης επισημάνθηκε πως μπορεί να έγινε μερική κατάπτωση της εγγυητικής(με δελτίο τύπου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού) της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ωστόσο χρήματα στον λογαριασμό του παίκτη δεν έχουν μπει ακόμη και απαιτείται μια διαδικασία 10 έως 15 ημερών! Αυτό σημαίνει πως ούτε στην εκδίκαση της έφεσης σε δεύτερο βαθμό την ερχόμενη Τρίτη 9 Ιουλίου θα έχει πάρει τα χρήματά του ο Μάρα.

Το πιο σημαντικό όμως που ειπώθηκε στην εκπομπή είναι πως σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, η ΠΑΕ ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ δεν πήρε αδειοδότηση γιατί απέκρυψε στα οικονομικά της έγγραφα την οφειλή που είχε στον ποδοσφαιριστή Μάρα.

Γεγονός που επισημάνθηκε ιδιαίτερα στην χθεσινή συνέντευξη τύπου της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Ακούστε όλη την συνέντευξη του δικηγόρου Γιώργου Παναγόπουλου στο Formedia radio 99,8.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ