Στο μικροσκόπιο κάθε του εμφάνιση

Στην εξουσία για τέταρτη φορά

«Δεν πάω πουθενά» χρειάστηκε να επαναλάβει ο Τζο Μπάιντεν που αντιμετωπίζει μια νέα πραγματικότητα μετά την απογοητευτική εμφάνισή του στο ντιμπέιτ της περασμένης εβδομάδας, καθώς ο πανικός των Δημοκρατικών εμπεδώνεται σε θυμό, με αιχμές για τους συμβούλους και την οικογένειά του που τον ενθαρρύνουν να συνεχίσει κι ενώ άρχισαν οι διαρροές δωρητών του Δημοκρατικού Κόμματος. «Είναι ρεαλισμός, όχι ασέβεια. Ο Μπάιντεν είναι καλός άνθρωπος και υπηρέτησε τη χώρα του με αξιοθαύμαστο τρόπο, αλλά το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο» τόνισε η Αμπιγκεϊλ Ντίσνεϊ, εκ των κληρονόμων της δυναστείας, ανακοινώνοντας πως αναστέλλει τις δωρεές της και προεξοφλώντας πως «εάν ο Μπάιντεν δεν αποσυρθεί, οι Δημοκρατικοί θα ηττηθούν και οι συνέπειες αυτής της ήττας θα είναι τρομερές».

Ο αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Ανεξαρτησίας, στον κήπο του Λευκού Οίκου, με κοστούμι χωρίς γραβάτα, φωτογραφήθηκε με καλεσμένους και διαβεβαίωσε πως συνεχίζει τον αγώνα – αλλά τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει. Κάθε δημόσια εμφάνισή του μπαίνει στο μικροσκόπιο, περίοδος χάριτος δεν υπάρχει γιατί ούτως ή άλλως είναι στενά τα χρονικά περιθώρια, τα δημοσκοπικά δείγματα είναι ανησυχητικά και πλέον ακόμη και προηγούμενες συμπεριφορές του ερμηνεύονται μέσα από το πρίσμα της ανησυχίας και της καχυποψίας. Μ’ άλλα λόγια, ξαφνικά ο πρόεδρος «δείχνει τα χρόνια του». Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δωρητές θα προτιμούσαν την Γκρέτσεν Γουίτμερ, κυβερνήτη του Μίσιγκαν, ή τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ για να αντικαταστήσουν τον Μπάιντεν.

Υπό τον τίτλο «ώρα να ρίξουμε τα ζάρια», η γνωστή αμερικανίδα ιστορικός Αν Απλμπομ επισημαίνει στην ιστοσελίδα «The Atlantic» ότι τρεις πολιτείες είναι απαραίτητες για μια προεδρική νίκη των Δημοκρατικών: τo Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν και η Πενσιλβάνια. Και οι τρεις έχουν δημοφιλείς και επιτυχημένους δημοκρατικούς κυβερνήτες, γράφει, κι ένα κόμμα με σοβαρή στρατηγική πολιτική θα επέλεγε έναν από τους τρεις ως υποψήφιο για την προεδρία, με βάση τις δημοσκοπήσεις, τη ρητορική του δεινότητα και την ικανότητά του να συγκεντρώσει δωρητές.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ