Αυτό είναι το λάθος που κάνεις στην αποθεραπεία σου μετά την προπόνηση

Αυτό είναι το λάθος που κάνεις στην αποθεραπεία σου μετά την προπόνηση

Αποθεραπεία: Στην πραγματικότητα, τα πρώτα λεπτά μετά την άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση του οργανισμού, καθώς απομακρύνουν το γαλακτικό οξύ από τους μυς και προάγουν την αποκατάσταση.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αποθεραπείας, όπως ασκήσεις ευλυγισίας, μασάζ και ζεστό ντους.

Ποιος λάθος κάνετε κατά την διαδικασία της αποθεραπείας;

Αν η αποκατάστασή σας μετά την προπόνηση περιορίζεται σε δύο λεπτά διατάσεων και ένα ντους, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε. Αυτά τα λάθη αποθεραπείας και αποκατάστασης μπορεί να μην φαίνονται σπουδαία τώρα, αλλά θα τα συνειδητοποιήσετε καθώς μεγαλώνετε.

Η περιτονία συνδέει ολόκληρο το εσωτερικό του σώματος, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι τα προβλήματα σε μια περιοχή μπορούν να επηρεάσουν ένα εντελώς διαφορετικό μέρος του σώματος.

Όταν οι μύες καταπονούνται υπερβολικά, εμφανίζονται μικροσπασμοί και σχηματίζονται “κόμποι” ή συμφύσεις στους μαλακούς ιστούς. Αυτό προκαλεί ανώμαλη κίνηση και τελικά οδηγεί σε χρόνιο πόνο και τραυματισμό.

Τι πρέπει να κάνεις

Ευτυχώς, η αυτο-μυοπεριτονιακή απελευθέρωση, συμπεριλαμβανομένων των ασκήσεων με foam roller, μπορεί να βοηθήσει στο “σπάσιμο” αυτών των κόμβων ώστε να αποκατασταθεί το μήκος και η λειτουργία των μυών στο φυσιολογικό.

Αυτό είναι το μεγάλο συμπέρασμα: ο συνδυασμός ενός foam roller με τις κατάλληλες διατάσεις μπορεί να επαναφέρει το σώμα σε ένα πιο φυσιολογικό εύρος κίνησης. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την απόδοση καθώς και τη γενική αίσθηση.

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Texas Woman’s University δείχνει ότι αυτός ο συνδυασμός μπορεί να είναι χρήσιμος ως μέσο για τη γρήγορη ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη. Επιστημονικές μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι το foam rolling μπορεί να δράσει στο νευρικό σύστημα, μειώνοντας τα επίπεδα κορτιζόλης και μειώνοντας το ψυχικό στρες καθώς και το σωματικό στρες. Πράγματι, το foam rolling μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα κορτιζόλης μετά την άσκηση περισσότερο από ό,τι η ανάπαυση.

Πηγή: govastileto.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ