Σαμαράς και Αυγενάκης “θόλωσαν” το κυβερνητικό εγχείρημα επιστροφής στην…

Σαμαράς και Αυγενάκης "θόλωσαν" το κυβερνητικό εγχείρημα επιστροφής στην...

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Σε… ξέρες αλλεπάλληλων εσωτερικών αναταράξεων πέφτει, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η…επιχείρηση του Μεγάρου Μαξίμου για “δυναμική επανεκκίνηση”, στη μετά την ευρωκάλπη περίοδο, με σημείο αναφοράς την ατζέντα της καθημερινότητας.

Στους… μετασεισμούς που προκάλεσαν οι ηχηρές παρεμβάσεις των κυρίων Σαμαρά και Καραμανλή και οι ευθείες βολές των δύο πρώην πρωθυπουργών για το σύνολο της ιδεολογικής, κοινωνικής, οικονομικής και εθνικής κυβερνητικής ατζέντας, προστέθηκε χθες η επαίσχυντη συμπεριφορά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, εναντίον υπαλλήλου του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Το βίντεο της βιαιοπραγίας του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή έκανε το γύρο του διαδικτύου και των Μέσων Ενημέρωσης, την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός βρισκόταν στο αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ. στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, προκειμένου να ενημερωθεί για το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου των οχημάτων των αστικών συγκοινωνιών, αλλά και για τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, η προκλητική και πρωτοφανής επίθεση του πρώην υπουργού…τράβηξε επάνω της τα…φώτα της δημοσιότητας, γεγονός που…θόλωνε την επίσκεψη Μητσοτάκη, η οποία στόχευε στην ανάδειξη κυβερνητικών κινήσεων, με στόχο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Ο εκνευρισμός στην Ηρώδου Αττικού 19 για τον ανεξάρτητο βουλευτή, ο οποίος από το 2019 μέχρι τον πρόσφατο ανασχηματισμό έχει θητεύσει σε…υπουργικά μετερίζια, ήταν διάχυτος. Και ο χρόνος της διαγραφής του είχε ξεκινήσει να μετράει αντίστροφα.

Το παρασκήνιο της διαγραφής

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βίντεο που αποτυπώνει τον κ. Αυγενάκη να επιτίθεται λόγω και έργω σε υπάλληλο του διεθνούς αερολιμένα εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης από κυβερνητικά στελέχη. Αμέσως υπήρξε ενημέρωση του πρωθυπουργού, ο οποίος ξεκινούσε το καθημερινό του πρόγραμμα, στο οποίο περιλαμβάνονταν…δύο στάσεις. Η πρώτη στο αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ. και η δεύτερη στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική ηγεσία να συζητήσουν μεταρρυθμίσεις, την αναδιοργάνωση των εφημεριών, την ανακαίνιση των κέντρων υγείας, τις λίστες αναμονής για τα χειρουργεία, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και τις προσλήψεις.

Το… καυτό ζήτημα Αυγενάκη συζητήθηκε στη διάρκεια του πρωινού καφέ, με την Ηρώδου Αττικού 19 να…βράζει με τη συμπεριφορά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο πρωθυπουργός, με την απόφασή του να είναι ειλημμένη όσον αφορά στο μέλλον του Λευτέρη Αυγενάκη εντός της “γαλάζιας” Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κάλεσε στο τηλέφωνο τον γραμματέα, Σταύρο Καλαφάτη, προκειμένου ο πρώην υπουργός να επιστρέψει από το Ηράκλειο στην Αθήνα και να δώσει άμεσα εξηγήσεις.

Με τον κ. Αυγενάκη είχε επικοινωνήσει νωρίτερα και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ενώ…κόκκινο πανί για κυβέρνηση και κόμμα αποτέλεσε και η…μισή συγγνώμη του βουλευτή, ο οποίος έδειχνε να μην καταλαβαίνει τη σοβαρότητα του παραπτώματός του. Μάλιστα, στο παρασκήνιο οι πληροφορίες που θέλουν να υπάρχει και δεύτερο βίντεο, με τον πρώην υπουργό να βρίσκεται εκτός εαυτού και να φωνάζει σε αστυνομικούς του “Ελευθέριος Βενιζέλος” πληθαίνουν. “Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθειά μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο”, ανέφερε, σε ανάρτησή του, ο Λευτέρης Αυγενάκης. Εξέφραζε, δε, την έκπληξή του “από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό “άγριου ξυλοδαρμού”, “λιποθυμιών”, “χειροδικιών””, από μέρους του.

Σε κάθε περίπτωση, η…έξοδος Αυγενάκη ήταν ζήτημα ωρών. “Για τις περιπτώσεις της απόδοσης κυβερνητικού έργου μπορεί να δίνεται χρόνος, αλλά σε περιπτώσεις συμπεριφορών αυτές κρίνονται ακαριαία και λογικές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δεν γίνονται αποδεκτές από τον πρωθυπουργό”, σημείωσε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον Αντέννα.

Από αυτήν την αναφορά και μετά…ο χρόνος της καρατόμησης Αυγενάκη κυλούσε αντίστροφα. Με βάση την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διεγράφη από βουλευτής της κυβερνητικής παράταξης. Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης διαγράφεται από όλα τα όργανα της οδού Πειραιώς, καθώς και από την Κεντρική Επιτροπή, της οποίας ήταν ex officio μέλος. Ο ίδιος, όπως γνωστοποίησε, δε θα παραδώσει την έδρα του. “Ήμουν και παραμένω βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας”, σημείωσε, σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, η αποπομπή του Λευτέρη Αυγενάκη από τον πρωθυπουργό στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς άπαντες του βουλευτές και άπαντα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Και το μήνυμα αυτό του κ. Μητσοτάκη είναι ότι φαινόμενα αλαζονείας και έπαρσης στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να γίνουν ανεκτά.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ