Η Innovation Hive προωθεί την βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική επιχειρηματικότητα μέσα από το έργο Contribute.

Τα περιβαλλοντικά προβλήματα και η ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Οι πόλεις μας χρειάζονται λύσεις που να προωθούν την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τη βιωσιμότητα. Παράλληλα οι νέοι στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εύρεση ευκαιριών για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική επιχειρηματικότητα. Χρειάζονται εκπαίδευση και υποστήριξη για να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε αυτούς τους τομείς.

Το CONTRIBUTE, της Innovation Hive, δίνει την απάντηση. Το έργο αυτό, το οποίο χρηματοδοτείται από το Erasmus+, προσφέρει στους νέους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες.

Τον Ιούνιο, 20 νέοι από διάφορες χώρες της Ευρώπης συμμετείχαν σε μια εκπαιδευτική δραστηριότητα στη Λάρισα. Το έργο CONTRIBUTE, που συντονίζεται από τον Δήμο Λα Πάλμα ντελ Κονδάδο της Ισπανίας, έδωσε στους συμμετέχοντες μια μοναδική εμπειρία στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, οι νέοι έμαθαν για τους αστικούς κήπους, τις τοπικές αγορές και την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Αυτοί οι τομείς είναι ζωτικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν εμπειρίες και γνώσεις με νέους από την Ισπανία, την Τουρκία, την Αυστρία, την Ελλάδα και τις Βρυξέλλες, ενισχύοντας τις διεθνείς τους σχέσεις.

Ο Δήμος Λα Πάλμα ντελ Κονδάδο επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του για την ανάπτυξη των νέων και τη διεθνή συνεργασία μέσω αυτού του έργου. Η χρηματοδότηση από το Erasmus+ ήταν καθοριστική για την επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας, προσφέροντας στους νέους τα εργαλεία και τις εμπειρίες για την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Η εμπειρία που έζησαν αντικατοπτρίζει την αξία και τη σημασία των διεθνών εκπαιδευτικών ευκαιριών για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των νέων, προωθώντας τη μάθηση μέσω πρακτικής άσκησης, την πολιτισμική ανταλλαγή και τη δέσμευση για ένα βιώσιμο μέλλον.

Το πρόγραμμα CONTRIBUTE είναι μια πρωτοβουλία του προγράμματος Erasmus+, το οποίο αποσκοπεί στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών χωρών μέσω εκπαιδευτικών και αναπτυξιακών έργων. Η κινητικότητα και η ανταλλαγή γνώσεων είναι θεμελιώδεις αρχές αυτού του προγράμματος, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της μάθησης και της συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το Innovation Hive και CONTRIBUTE Project.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ