“Πολυβόλο” η ΑΕΛ επικράτησε με 5-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας

Από δύο γκολ Μωραϊτης και Φατάι και ένα ο Κρητικός

Γκολ και θέαμα πρόσφερε η ΑΕΛ στους φιλάθλους της στο δεύτερο φιλικό, καθώς επιβλήθηκε με το ευρύ 5-0 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας. Οι “βυσσινί” έδειξαν καλά στοιχεία, πέτυχαν πέντε τέρματα, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και ικανοποίησαν σε μεγάλο βαθμό τους φιλάθλους που παρά την ζέστη βρέθηκαν στο AEL FC arena.

H ΑΕΛ ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και κατάφερε από τα πρώτα λεπτά να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις στη εστία του Θεοδωρόπουλου.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 10΄όταν μετά από ασίστ του Παπαγεωργίου ο Κρητικός βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε ψηλά πάνω από την εστία.

Τέσσερα λεπτά αργότερα λόμπα του Ακόστα για τον Πασά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η υπεροχή της λαρισινής ομάδας καρποφόρησε στο 22΄όταν και πάλι ο Ακόστα με ωραία μπαλιά τροφοδότησε τον Κρητικό, αυτός κατέβασε με το στήθος την μπάλα και με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Όσο περνούσε η ώρα το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη ανέβαζε την απόδοσή του και πίεζε για το δεύτερο γκολ, απέναντι σε μια ομάδα που είχε πολλά προβλήματα στον τρόπο δημιουργίας και το μόνο που έκανε ήταν να αμύνονταν.

Στο 43΄ανεπανάληπτο χαμένο τετ-α-τετ του Κρητικού που από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο ήταν στο 45΄ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ακόστα ο Κρητικός πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έβαλε την προβολή ο Παναγιωτίδης, όμως δεν του έκανε το χατίρι η μπάλα για  να χριστεί σκόρερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο τεχνικός Παύλος Δερμιτζάκης άλλαξε όλη την ενδεκάδα καθώς έβαλε τους Σουλούκο, Παπαγεωργίου Θ, Ηλιάδη, Γιανναράκη, Αντράντα, Οικονόμου, Μούργο, Κοσονού, Στίνα, Φατάι και Μωραϊτη.

Οι “βυσσινί” ξεκίνησαν επιθετικά και κατάφεραν σε ένα εικοσάλεπτο να πετύχουν τέσσερα γκολ με πανομοιότυπο τρόπο.

Αρχικά στο 50΄ ο Κοσονού από τ΄αριστερά έβγαλε την σέντρα και ο Μωραϊτης με κεφαλιά σημείωσε το 2-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα φάση καρμπόν από τα δεξιά με τον Μούργο να επιχειρεί την σέντρα ακριβείας και ο Μωραϊτης σαν σε προπόνηση ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα η ΑΕΛ και πάλι από τα δεξιά έκανε επίθεση, αυτή την φορά την σέντρα έβγαλε ο Θανάσης Παπαγεωργίου και ο Φατάι με κεφαλιά πέτυχε το 4-0.

Παρά το ευρύ σκορ οι “βυσσινί” δεν σταμάτησαν και στο 65΄βρήκαν και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν μετά από σέντρα του Στίνα, ο Φατάι και πάλι με κεφαλιά σημείωσε το 5-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με νίκη της ΑΕΛ με 5-0 .

ΑΕΛ: Βενετικίδης, Στάμου, Βαφέας, Τριμμάτης, Παπαδόπουλος, Μπαριέντος, Παναγιωτίδης, Ακόστα, Παπαγεωργίου Κ., Κρητικός, Πασάς.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Σουλούκος, Παπαγεωργίου Θ, Ηλιάδης, Γιανναράκης, Αντράντα, Οικονόμου, Μούργος, Κοσονού, Στίνα, Φατάι και Μωραϊτης, Αβραμούλης,Γκρόζος,Νινίκας, Γραββάνης, Δημηνίκος

Αναγέννηση Καρδίτσας: Θεοδωρόπουλος, Γιαννίτσης, Σκόνδρας, Ανδρέου, Πογοσιάν, Ζυγκερίδης, Δημητριάδης, Ραπάι, Μηλιώτης, Μπαλτας, Χιντζίδης.

Έπαιξαν και οι Τσιοπτσής, Ταράτσαλος, Σακκάς, Μπακατσής, Συμεωνίδης, Ρουμπιές, Ζαχαράκης, Μπάλλας.

Φωτογραφίες Κώστα Τσομάκου

 

 

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ