Aχιλλέας Νταβέλης: «Η χρονιά των μεγάλων υπερβάσεων»

Ευριπίδης Τσιμπανάκος: «Μόνος αντίπαλος θα είναι ο κακός εαυτός»

H ΠΑΕ ΑΕΛ έχει στόχο το πρωτάθλημα, θα προσφέρει γκολ και θέαμα και ζητά την στήριξη του κόσμου για να τα καταφέρει.

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παρέθεσαν σήμερα οι «βυσσινί» σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Αχιλλέας Νταβέλης, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της ομάδας κ. Ευριπίδη Τσιμπανάκο αναφέρθηκαν στην ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου για την ΑΕΛ, με την παρουσίαση του Ματίας Γιόχανσον.

O πρόεδρος της ΑΕΛ κ. Αχιλλέας Νταβέλης στην εισαγωγή του ανέφερε τα εξής:

“Σήμερα πέφτει η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου της ΠΑΕ( με την μεταγραφή του 19χρονου Ραφαήλ Σγουρού από τον Ολυμπιακό Β΄), ενώ ολοκληρώθηκε και η κύρια φάση της προετοιμασίας για την ομάδα μας. Απ΄εδώ και πέρα θα έχουμε φιλικά παιχνίδια μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος στις 22 Σεπτεμβρίου .

Φέτος είναι η χρονιά των μεγάλων υπερβάσεων. Με το κλείσιμο της περσινής περιόδου δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για την άνοδο. Οι μεταγραφές που έγιναν ήταν πέρα των προσδοκιών των φιλάθλων. Οι συνεργάτες μου πέτυχαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, με δουλειά και μεθοδικότητα να δημιουργεί το ρόστερ. Το να φέρεις πολλούς και ποιοτικούς παίκτες από την παραπάνω κατηγορία μόνο εύκολο δεν είναι.

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο εκ των κορυφαίων συνεργατών που έχει συμβάλλει τα μάλα για τις μεταγραφές και όλο αυτό που έγινε το φετινό καλοκαίρι. Χωρίς αυτόν τα πάντα θα ήταν ανέφικτα”.

Στη συνέχεια ο ισχυρός άνδρας των “βυσσινί” αναφέρθηκε στα φιλικά παιχνίδια, τον προπονητή Παύλο Δερμιτζάκη και τι ΑΕΛ θέλει να βλέπει στο γήπεδο.

“Τα φιλικά παιχνίδια είναι για να αντλήσει ο προπονητής χρήσιμα συμπεράσματα. Την ομάδα κοσμεί ο τεχνικός Παύλος Δερμιτζάκης που του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και πιστεύω θα δημιουργήσει την ΑΕΛ που όλοι θέλουμε να παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο και να κατακτά νίκες. Το μότο φέτος είναι γκολ και θέαμα”.

Τα τρία συστατικά της επιτυχίας είναι διοίκηση, αγωνιστικό τιμ και κοινό να έχουν αρμονική σχέση.

Η ομάδα σε επίπεδο διοικητικής συγκρότησης είχε ελλείψεις τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος έγινε αναδιάρθρωση με τα αποτελέσματα που βλέπετε. Έγιναν περίπου 20 μεταγραφές οι περισσότερες εξαιρετικές. Αναμφισβήτητα του Γιόχανσον είναι η καλύτερη και έγινε υπέρβαση για να έρθει σε μας.

Αυτό που απομένει για να ολοκληρωθεί και το τρίτο συστατικό της επιτυχίας είναι η επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο. Θέλουμε την έμπρακτη στήριξη τους και τους καλώ μαζικά να αγοράσουν ένα οικονομικό εισιτήριο διαρκείας. Είναι αλήθεια ότι η ανταπόκριση του κόσμου δεν είναι αυτή που περιμέναμε.

Το κοινό πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να βοηθήσει την ομάδα. Τα δύο πρώτα έγιναν. Απομένει λοιπόν το κοινό να στηρίξει την ομάδα γεμίζοντας το γήπεδο. Ο κόσμος ζήτησε διευκόλυνση στα εισιτήρια διαρκείας. Το κάναμε. Με σχόλια τους πάνω από έναν μήνα μας ζητούσαν να πάρουμε δεξί μπακ. Το πράξαμε με την μεταγραφή του Ματίας Γιόχανσον που είναι πολυτέλεια για την κατηγορία. Ότι ήταν να κάνουμε το κάναμε. Τέρμα οι δικαιολογίες. Από σήμερα κρίνεται η ανταπόκριση του κόσμου να στηρίξει έμπρακτα την ομάδα.

 

Θέλουμε τις επιχειρήσεις μαζί μας

Υπάρχουν επιχειρήσεις παραδοσιακά που στηρίζουν κάθε χρόνο την ομάδα και επιχειρήσεις που είναι αποστασιοποιημένες. Θέλω να καλέσω τις επιχειρήσεις φέτος να κάνουν την υπέρβαση, είτε να στηρίξουν την ομάδα με χορηγία, είτε αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας για τα στελέχη και τους υπαλλήλους τους.

Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει ανακοίνωση για τις επιχειρήσεις, ώστε να δώσουμε έκπτωση σε αυτούς που θα έρθουν μαζί μας.’

Ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες μου, όλο τον κόσμο που μέχρι σήμερα στηρίζει την προσπάθειά μας και τους χορηγούς μας.

Πιστεύω ότι μέχρι 22 Σεπτεμβρίου που ξεκινά το πρωτάθλημα θα έρθουν και άλλοι μαζί μας, ώστε τον Μάιο του 2025 να πανηγυρίσουμε την άνοδο”.

 

Ενθουσιασμός Γιόχανσον

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο διεθνής Σουηδός αμυντικός Ματίας Γιόχανσον και τόνισε τα εξής:

“Είμαι ευχαριστημένος με την απόφασή μου να έρθω στη Λάρισα. Από την πρώτη στιγμή έχω ενθουσιασμό που έγινε η μεταγραφή. Αν και είμαι λίγες μέρες έχω αντιληφθεί πως όλη η πόλη ζει για την ομάδα. Γνωρίζω πως στόχος είναι η άνοδος και πιστεύω πως και με την δική μου συμβολή θα το πετύχουμε”.

Τσιμπανάκος: Ήρθαμε για δουλειά και όχι για δημόσιες σχέσεις

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Γενικού Διευθυντή της ομάδας Ευρυπίδη Τσιμπανάκου.

“Να ευχαριστήσω την οικογένεια Νταβέλη για την απόφασή τους να συνεργαστούμε. Από την πρώτη στιγμή θέσαμε κάποιες βάσεις και ότι έχουμε πει έγινε.

Το δικό μου μότο είναι να δουλεύουμε και να μην μιλάμε πολύ. Στόχος είναι το πρωτάθλημα. Εμείς δεν έχουμε μάθει να κρυβόμαστε και όλοι στον οργανισμό της ΑΕΛ γι’ αυτό δουλεύουμε. Αυτή η χρονιά της ΑΕΛ έτσι όπως έχει στηθεί με τις βάσεις που μπήκαν μπορεί η ομάδα να καταφέρει πολλά.

Δεν έχουμε κανένα θέμα με την κριτική. Την δεχόμαστε και δουλεύουμε καθημερινά ώστε να λειτουργούν τα πράγματα όπως αρμόζει σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΛ.

Θέλουμε να ξαναδώσουμε την αίγλη αυτής της ομάδας, ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες. Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε εδώ για να δουλέψουμε και όχι να κάνουμε δημόσιες σχέσεις.

Με είδατε σήμερα και θα με ξαναδείτε τον Μάϊο”.

 

Ερωτήσεις δημοσιογράφων

Στην συνέχεια είχαμε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, με πρώτη αν φοβίζει κάτι την διοίκηση αναφορικά με όσα συνέβαιναν τα δύο τελευταία χρόνια εντός και εκτός γηπέδων.

Ο Ευρυπίδης Τσιμπανάκος τόνισε μεταξύ άλλων: H ομάδα έχει χτιστεί σε γερά θεμέλια. Η διοίκηση έβαλε τη βάση και μόνο από τον κακό σου εαυτό μπορείς να αποτύχεις. Για τις μεταγραφές δεν πήγαμε σε κινήσεις εντυπωσιασμού απλά κάναμε κινήσεις ουσίας. Αυτή την εντολή πήραμε τον Μαϊο από τον πρόεδρο και έτσι πορευόμαστε.

Αξίζει να σας αναφέρω το εξής. Η ομάδα δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια εσωτερικό κανονισμό και αυτό τα λέει όλα. Φέτος όμως έχουμε κανονικά και όλοι οι παίκτες τον υπέγραψαν. Να είστε σίγουροι πως αν κάποιος δεν τον υπέγραφε δεν θα ήταν στην ομάδα θα έφευγε”.

Ο πρόεδρος κ. Αχιλλέας Νταβέλης συμπλήρωσε: “τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά μετά τις εμπειρίες των δύο τελευταίων ετών τολμώ να πω ότι φέτος είμαστε αστακοί. Ας έρθει κάποιος να μας δημιουργήσει πρόβλημα.

Οι αλλαγές που έγιναν το φετινό καλοκαίρι στο ποδόσφαιρο είναι μεγάλες. Άλλαξε η διοίκηση της ΕΠΟ και είδαμε διαιτητές που μας δημιούργησαν προβλήματα να έχουν απομακρυνθεί. Η ομάδα είναι πανέτοιμη, το μόνο που με φοβίζει είναι η εσωστρέφεια.

Ας πάμε λοιπόν όλοι μαζί μια γροθιά για να πετύχουμε τον μεγάλο στόχο και ας κριθούμε τον Μάϊο”.

Επόμενη ερώτηση ήταν για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τον Ευρυπίδη Τσιμπανάκο να επισημαίνει: “το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου, όπως έγινε και πέρυσι. Έτσι όπως έχει στηθεί η ομάδα με γερά θεμέλια δεν με φοβίζει τίποτα. Εμείς θέλουμε ισονομία και το 50-50.

Να ξέρουν όμως πως όποιος πάει να βρεθεί απέναντι στην ομάδα για να μας δημιουργήσει πρόβλημα θα μας βρούνε μπροστά τους”.

Για την διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας και αν υπάρχει ικανοποίηση ο κ. Αχιλλέας Νταβέλης τόνισε: “δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την επίδοση του κοινού στα διαρκείας μέχρι σήμερα. Περιμένουμε όμως μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου την ανταπόκριση του κόσμου”.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Γιάννης Νταβέλης στην σύντομη τοποθέτησή του αρχικά ευχαρίστησε τον Ευρυπίδη Τσιμπανάκο, ζήτησε την στήριξη του κόσμου και υπογράμμισε πως περιμένει οι φίλαθλοι να αποτελέσουν τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας για την επίτευξη του στόχου της ανόδου.

Τέλος ο Ματίας Γιόχανσον έδωσε απαντήσεις για τον βαθμό ετοιμότητας του και για τον λόγο που επέλεξε να έρθει στη Λάρισα: είμαι σε πολύ καλό επίπεδο και σταδιακά θα φτάσω σύντομα στο 100% που απαιτείται. Αγαπάω την Ελλάδα και ήθελα να επιστρέψω. Ο τρόπος που με προσέγγισαν, το κλίμα, η ομάδα και ο κόσμος με οδήγησαν να πάρω την απόφαση και να έρθω εδώ. Αν και η ομάδα παίζει στη δεύτερη κατηγορία το θεώρησα πρόκληση για την καριέρα μου να έρθω στην ΑΕΛ και να την βοηθήσω να ανέβει στην μεγάλη κατηγορία. Φυσικά θυμάμαι τα δύο γκολ που είχα πετύχει κατά της ΑΕΛ και αυτό παραμένει από τότε ατομικό μου ρεκόρ”.

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ