Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων στις ΜΜΕ μέσω του έργου Digitup της Innovation Hive

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) βρίσκονται σήμερα μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες. Με τις ψηφιακές τεχνολογίες να εξελίσσονται συνεχώς, οι ΜΜΕ έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, να εξοικονομήσουν χρόνο και πόρους, και να επεκταθούν σε νέες αγορές. Ωστόσο, πολλές από αυτές δεν γνωρίζουν πώς να αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες αυτές ή διστάζουν να κάνουν το βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, φοβούμενες το κόστος και την πολυπλοκότητα της διαδικασίας.

Η Innovation Hive με το έργο DigitUp έρχεται να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα. Το έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022 και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2024, με στόχο να βοηθήσει τις ΜΜΕ και τους αυτοαπασχολούμενους να μπουν στην ψηφιακή εποχή. Μέσα από καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης, το έργο επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους επαγγελματίες του χώρου και να τους υποστηρίξει στην απόκτηση των απαραίτητων ψηφιακών δεξιοτήτων. Έτσι, οι ΜΜΕ θα μπορέσουν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς και να συμμετάσχουν ενεργά στις πρωτοβουλίες της “Βιομηχανίας 4.0”.

Το έργο DigitUp υλοποιείται από μια κοινοπραξία επτά οργανισμών από διάφορες χώρες της Ευρώπης, με συντονιστή τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ανάπτυξης (EUDA) από την Τσεχία. Οι υπόλοιποι εταίροι περιλαμβάνουν την Innovation Hive από την Ελλάδα, την GEInnova από την Ισπανία, το Synthesis Center for Research and Education από την Κύπρο, την Prios Kompetanse από τη Νορβηγία, το Consorzio Hypatia από την Ιταλία και την Balkan Bridge από τη Βουλγαρία. Κάθε εταίρος φέρνει τη δική του τεχνογνωσία και εμπειρία στο έργο, διασφαλίζοντας την επιτυχία του και την επίτευξη των στόχων του.

Στιγμιότυπο από την 1η Διακρατική Συνάντηση των εταίρων στην Πράγα

Ένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα του έργου μέχρι σήμερα είναι η ολοκλήρωση του Πακέτου Εργασίας 4, το οποίο περιλαμβάνει την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης και ενός σοβαρού παιχνιδιού για διευθυντές ΜΜΕ και αυτοαπασχολούμενους. Αυτή η πλατφόρμα προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία εκπαίδευσης, συνδυάζοντας θεωρητική γνώση και πρακτικές δεξιότητες μέσα από διαδραστικά μαθήματα και παιχνίδια που προσομοιώνουν πραγματικές επιχειρηματικές καταστάσεις.

Στιγμιότυπο από τη 2η Διακρατική Συνάντηση των εταίρων στο Space Agency της Ρώμης

Η πλατφόρμα και το σοβαρό παιχνίδι δοκιμάστηκαν σε όλες τις χώρες των εταίρων, λαμβάνοντας εξαιρετικά θετικά σχόλια από τους χρήστες. Οι συμμετέχοντες τόνισαν την ευκολία χρήσης, την προσβασιμότητα και την πρακτικότητα των εργαλείων αυτών, ενώ έγιναν και κάποιες παρατηρήσεις για βελτιώσεις, οι οποίες ήδη ενσωματώνονται για την τελική έκδοση.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί πόροι του έργου DigitUp είναι ελεύθερα προσβάσιμοι και διαθέσιμοι σε όλες τις γλώσσες των εταίρων, επιτρέποντας στους εκπαιδευόμενους σε όλη την Ευρώπη να εφαρμόσουν την κατάρτιση ανεξάρτητα και σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Μπορείτε να εγγραφείτε στην πλατφόρμα και να αποκτήσετε πρόσβαση στις εκπαιδευτικές ενότητες αλλα και το παίξετε το παιχνίδι δωρεάν. Μέσα από το DigitUp, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να μεταμορφωθούν και να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του ψηφιακού μέλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου DigitUp και της Innovation Hive.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ