Δημήτρης Κόκοτας: Σε άγρυπνο κώμα ο τραγουδιστής

Δημήτρης Κόκοτας: Σε άγρυπνο κώμα ο τραγουδιστής

Σε άγρυπνο κώμα βρίσκεται ο Δημήτρης Κόκοτας πέντε μήνες μετά το έμφραγμα που υπέστη, ξαφνικά μπροστά στους συνεργάτες του κατά την διάρκεια προβών, χωρίς προηγουμένως να έχει νιώσει κάτι που να τον ανησυχήσει.

Η σύζυγός του τραγουδιστή, Κατερίνα Πετράκη, σε νέες δηλώσεις της στην εκπομπή Live News,  εξήγησε ποια ακριβώς είναι η κατάσταση υγείας του τραγουδιστή.

«Ο σύζυγός μου δεν είναι ακριβώς σε καταστολή, είναι σε άγρυπνο κώμα. Έχει τραχειοστομία για να μην επιβαρύνεται η καρδιά και τα άλλα όργανά του, αλλά μπορεί να αναπνεύσει και μόνος του. Απλά είναι πολλούς μήνες στο νοσοκομείο κι όπως είναι φυσικό έχει εξασθενήσει ο οργανισμός του», ανέφερε η σύζυγός του.

Και πρόσθεσε: «Κάποιες φορές τον βγάζουν από την υποστήριξη και αναπνέει κανονικά, αλλά ακόμα είμαστε σε αναμονή. Είμαστε όλοι δίπλα του και ευχαριστώ τον κόσμο για την υποστήριξη και στην αγάπη που δείχνει στον Δημήτρη. Είναι μαχητής και θα τα καταφέρει. Ελπίζουμε να τα καταφέρει».

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Κόκοτας νοσηλεύεται από τις 28 Μαρτίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» έπειτα από έμφραγμα και καρδιακή ανακοπή που υπέστη.

Τι είναι το άγρυπνο κώμα

Το άγρυπνο κώμα είναι το πρώτο στάδιο του κώματος και σε αυτή τη συνθήκη οι ασθενείς δεν έχουν επαφή με το περιβάλλον και οι κινήσεις τους είναι αργές.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεώργιο Δαϊκο, κατά το άγρυπνο κώμα, το οποίο ονομάζεται και φυτική κατάσταση, ενώ οφείλεται σε εκτεταμένη διάχυτη βλάβη του φλοιού.

Δεν πρόκειται ακριβώς για κώμα, ενώ παρόμοιες καταστάσεις είναι: το σύνδρομο εγκλεισμού (locked-in syndrome), το ψευδοκώμα, η ακινητική αλαλία, η κατατονία και η επιληπτική κατάσταση χωρίς σπασμούς.

 

Πηγή: govastileto.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ