4 σημάδια ότι η σχέση σας έχει μείνει «στάσιμη»

4 σημάδια ότι η σχέση σας έχει μείνει «στάσιμη»

Η απόσταση μεταξύ δύο συντρόφων συρρικνώνεται αργά και σταδιακά, συχνά ανεπαίσθητα. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα επειδή δεν ταιριάζουμε ή επειδή δεν αγαπάμε πια ο ένας τον άλλον. Μερικές φορές η απομάκρυνση σχετίζεται με το γεγονός ότι είμαστε τόσο απασχολημένοι με όλα τα άλλα παιδιά, δουλειά, κοινωνικές υποχρεώσεις κ.λπ. – που δεν έχουμε χρόνο ή χώρο για τη σχέση μας και τελικά αυτή μένει στάσιμη.

Αλλά πώς ξέρουμε ότι η σχέση μας είναι πραγματικά σε αδιέξοδο;

1. Είστε έτοιμοι για μάχη

Συμβαίνει σε πολλά ζευγάρια. Χωρίς να καταλαβαίνουμε γιατί συμβαίνει αυτό, νιώθουμε ενοχλημένοι με ό,τι λέει και κάνει ο σύντροφός μας. Αυτό όμως συμβαίνει όταν είμαστε αγχωμένοι, κουρασμένοι και καταβεβλημένοι από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς μας, στη δουλειά και στο σπίτι. Και φυσικά, ξεσπάμε στο πιο κοντινό μας πρόσωπο, τον σύντροφό μας.

Ωστόσο, ήρθε η ώρα να αναρωτηθείτε αν μπορείτε ακόμα να δείτε την καλή πλευρά του άλλου και αντί να θυμώσετε, επικεντρωθείτε στο αν θα ήταν καλύτερα να προσπαθήσετε να αλλάξετε αυτό που σας αγχώνει ή να αναδιοργανώσετε τον τρόπο ζωής σας. Μια πιο ήρεμη ζωή θα σας επιτρέψει να είστε πιο υπομονετικοί και πιο κατανοητικοί, αντί να θυμώνετε για ασήμαντα θέματα.

2. Δεν ζητάτε αυτό που χρειάζεστε ή θέλετε

Αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις συζητήσεις στις οποίες εκφράζετε το πώς αισθάνεστε και το τι σας ενδιαφέρει; Αν είστε πάντα απασχολημένοι και ο χρόνος σας είναι γεμάτος με άλλα θέματα, δεν δίνετε την ευκαιρία στους συντρόφους σας να σας ακούσουν, ούτε αντιλαμβάνεστε ότι χρειάζεστε τη φροντίδα και την αγάπη τους. Αν είστε πάντα απασχολημένοι, δεν έχετε χρόνο να νιώσετε ή να εκφράσετε τη μοναξιά σας.

3. Δεν έχετε σωματική επαφή

Μπορείτε να μοιραστείτε μερικές ρομαντικές στιγμές όπως κάνατε στην αρχή της σχέσης σας; Μπορείτε να αγκαλιαστείτε και να κοιτάξετε ο ένας τα μάτια του άλλου χωρίς αμηχανία ή δυσφορία; Όλα αυτά τα πράγματα διατηρούν τη φλόγα αναμμένη. Αν η φλόγα σβήσει ή τρεμοπαίζει, μπορεί να αναζωπυρωθεί, αρκεί να αρχίσετε να μιλάτε και να καταβάλλετε προσπάθεια.

4. Συγκρίνετε τη σχέση σας με τα τέλεια πρότυπα

Καθώς τα χρόνια περνούν και τα κοινωνικά δίκτυα καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο χρόνο και σημασία στη ζωή σας, βομβαρδίζεστε με εικόνες υποτιθέμενης τελειότητας. Εξάλλου, είναι αδύνατο να είμαστε τέλειοι στην πραγματικότητα.

Οι σχέσεις είναι δύσκολες, μπερδεμένες, εξαντλητικές και ποτέ δεν είναι τέλειες. Ωστόσο, όσο περισσότερο δουλεύετε πάνω σε αυτές, τόσο πιο πιθανό είναι να έχετε καλές και ικανοποιητικές σχέσεις. Αν δώσετε στον εαυτό σας και στο σύντροφό σας χρόνο και χώρο, μπορείτε να έχετε την αντοχή και τη διάθεση να ασχοληθείτε και να επικεντρωθείτε στη σχέση σας, ακόμη και όταν η ζωή και ο κόσμος γύρω σας φαίνεται εξαντλητικός.

Πηγή: govastileto.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ