Αυτή είναι η άσκηση γιόγκα που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρηγορότερα

Αυτή είναι η άσκηση γιόγκα που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρηγορότερα

Όταν το σώμα χρειάζεται ξεκούραση, το να ξαπλώνεις στον καναπέ και να παρακολουθείς ένα αγαπημένο πρόγραμμα για μερικές ώρες μοιάζει με ανακούφιση. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν σας επιτρέπει να απελευθερώσετε την ένταση ώστε να απολαύσετε αυτό που πραγματικά αναζητά το σώμα σας εκείνη τη στιγμή: ποιοτικό ύπνο. Μόνο αν απελευθερώσετε την ένταση μπορείτε να απολαύσετε ποιοτικό ύπνο. Το μόνο που απαιτείται είναι να δοκιμάσετε μία κίνηση γιόγκα που χαλαρώνει και ηρεμεί το νευρικό σύστημα.

Βάλτε τα πόδια σας ψηλά στον τοίχο:

Αυτή η στάση προσφέρει πολλά οφέλη για τη συνολική υγεία, όχι μόνο για τις διατάσεις. Το να κάθεστε για μερικά δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά ξαπλωμένοι με τα πόδια σας τεντωμένα ψηλά σε ένα τοίχο μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσετε το μυαλό και το σώμα, να επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας και να ανακουφίσετε τους πονεμένους μύες.

Επιτρέπει επίσης στο νευρικό σύστημα να ξεκουραστεί, το αίμα ρέει προς την αντίθετη κατεύθυνση και κινείται γρηγορότερα προς τα κάτω από τα πόδια. Η γωνία που σχηματίζει το σώμα κρατά την πλάτη και τα πόδια μακριά από τον τοίχο, παρέχοντας μια αίσθηση ασφάλειας. Η τοποθέτηση των ποδιών ψηλά στον τοίχο τεντώνει τους μηρούς και τους γλουτούς και ταυτόχρονα ανοίγει τους γοφούς.

Ο σωστός τρόπος για να κάνετε αυτή την κίνηση:

1. Όταν είστε εντελώς χαλαροί και έτοιμοι για ύπνο, ακολουθήστε τα εξής απλά βήματα:

2. Βρείτε ένα άδειο τοίχο κάπου στο σπίτι σας και τοποθετήστε πάνω του το στρώμα γιόγκα. Αν έχετε κοντά τοίχο, μπορείτε επίσης να το κάνετε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι σας.

3. Ξαπλώστε, ακουμπήστε τους γοφούς στον τοίχο και σηκώστε τα πόδια σας για να δημιουργήσετε ένα φανταστικό «L».

4. Τοποθετήστε τα χέρια σας κατά μήκος των πλευρών σας ή αγκαλιάστε απαλά το στήθος σας.

5. Αναπνεύστε αργά και επικεντρωθείτε στο τέντωμα των ποδιών και των γοφών.

Πηγή: govastileto.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ