Προσωπεία

Προσωπεία

Σεργκέι Καραγκάνοφ

«Δηλώστε έτοιμη για πυρηνικά»

Να δηλώσει ξεκάθαρα την ετοιμότητά της για τη χρήση πυρηνικών εναντίον χωρών που «υποστηρίζουν την επίθεση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία» υποδεικνύει στη Μόσχα ο Σεργκέι Καραγκάνοφ, προσωπικότητα της εξωτερικής πολιτικής που διαθέτει επιρροή και ασκεί πίεση στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να επιφέρει αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας. Σε συνέντευξή του ο Καραγκάνοφ επισημαίνει ότι η Μόσχα θα μπορούσε να εξαπολύσει ένα περιορισμένο πυρηνικό πλήγμα σε χώρα του ΝΑΤΟ χωρίς να προκληθεί γενικευμένη πυρηνική σύγκρουση. Κύριος στόχος του πυρηνικού δόγματος της Ρωσίας πρέπει να είναι, όπως λέει, η διασφάλιση ότι σημερινοί και μελλοντικοί εχθροί της Μόσχας θα γνωρίζουν την ετοιμότητά της να κάνει χρήση πυρηνικής ισχύος. Δυτικοί ειδικοί για την ασφάλεια παρακολουθούν στενά τις δηλώσεις του Καραγκάνοφ ως ένα δείκτη της ρωσικής προσέγγισης στην εξωτερική, την αμυντική και την πυρηνική πολιτική.

Γιάνεζ Γιάνσα

Καταλύτης για το πράσινο φως

Σε καθυστερήσεις και ένα ήπιο φρενάρισμα στην ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει οδηγήσει η αναμονή για το πράσινο φως της αρμόδιας  κοινοβουλευτικής επιτροπής στη Σλοβενία στην υποψηφιότητα της πρώην πρέσβειρας Μάρτα Κος για τη θέση της επιτρόπου. Ρόλο καταλύτη παίζει ο λαϊκιστής πρώην πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα, υποστηρικτής του Τραμπ και νυν ηγέτης της αντιπολίτευσης. Η Λιουμπλιάνα είναι η μόνη κυβέρνηση της ΕΕ που δεν έχει ακόμη διορίσει επίσημα επίτροπο, αφού αντάλλαξε τον άνδρα υποψήφιο Τόμας Βέσελ με τη Μάρτα Κος. Η νέα υποψηφιότητα όμως δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι να υπογραφεί από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, της οποίας προεδρεύει σύμμαχος του Γιάνσα, το κόμμα του οποίου αρνείται να προγραμματίσει τη συνεδρίαση. Η καθυστέρηση μπορεί να διαρκέσει έως και 2 εβδομάδες. Το κόμμα του Γιάνσα είναι μέλος της ίδιας πολιτικής οικογένειας από την οποία προέρχεται και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αλλά οι ευρωβουλευτές του δεν στήριξαν την υποψηφιότητά της για δεύτερη θητεία.

Μπριζίτ Μακρόν

Πρόστιμα για τις διαδόσεις

Αποζημίωση 8.000 ευρώ πρέπει να καταβάλλουν στη σύζυγο του προέδρου της Γαλλίας δύο γυναίκες που είχαν διαδώσει στο Διαδίκτυο την ψευδή είδηση ότι η Μπριζίτ Μακρόν είναι τρανς, η οποία έγινε viral σε ακροδεξιούς κύκλους. Οι δύο γυναίκες καλούνται ακόμη να πληρώσουν πρόστιμο 500 ευρώ με αναστολή και 5.000 ευρώ στον αδελφό της Μπριζίτ, τον Ζαν-Μισέλ Τρονιέ, που είχε επίσης προσφύγει εναντίον τους. Η Μπριζίτ Μακρόν δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ούτε όταν ανακοινώθηκε η απόφαση. Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρισκόταν ο ψευδής ισχυρισμός, ο οποίος επανερχόταν τακτικά στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μετά την εκλογή του Μακρόν το 2017, ότι «η Μπριζίτ Τρονιέ δεν υπήρξε ποτέ: ο Ζαν-Μισέλ Τρονιέ πήρε αυτό το όνομα αφού άλλαξε φύλο». Οι δυο κατηγορούμενες μέσα από κανάλι τους στο YouTube διέδωσαν την είδηση εκθέτοντας και άλλα μέλη της οικογένειας της πρώτης κυρίας της Γαλλίας, η οποία προσέφυγε εναντίον τους τον Ιανουάριο του 2022.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ