Παρουσίαση βιβλίου για την «Πολιτική-στρατηγική διάσταση του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας-Κύπρου»

1-1

Στο πλαίσιο του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον Άρεως θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του συγγραφέα Παύλου Χρήστου,  «Πολιτική-στρατηγική διάσταση του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας-Κύπρου», το οποίο αναφέρεται στη διαχρονική διαχείριση και στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού Ζητήματος από την Ελληνική και Κυπριακή Δημοκρατία.

Το Κυπριακό Ζήτημα αποτελεί το μέγιστο εθνικό Ζήτημα του Ελληνισμού.  Ζητούμενο είναι η άρση της τουρκικής κατοχής. Οι πολιτικές δυνάμεις Ελλάδας και Κύπρου έχουν υιοθετήσει τη λύση στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, με άρση του καθεστώτος των τριμερών εγγυήσεων,  με πλήρη σεβασμό στις τρεις ελευθερίες και επιπρόσθετα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στο Κοινοτικό ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ο συγγραφέας αναφέρεται επίσης και στον Ενιαίο Αμυντικό Χώρο Ελλάδας-Κύπρου. Η αμυντική διάσταση της γεωπολιτικής ενότητας του Ελληνισμού εκφράστηκε με το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας-Κύπρου,  που έδωσε υλική υπόσταση στην προσπάθεια αποτροπής του Ελληνισμού και συνετέλεσε στον καλύτερο συντονισμό αυτών των προσπαθειών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 20.15 στη Σκηνή «Λόρδος Βύρωνας».
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Σταύρος Αυγουστίδης.

Θα μιλήσουν ο Κωνσταντίνος Υφαντής, Καθηγητής Δημοσίων σχέσεων Πανεπιστημίου Παντείου, ο Κωνσταντίνος Γρίβας, Καθηγητής Σχολής Ευελπίδων, ο Κώστας Μελάς, Καθηγητής Οικονομίας, ο Δημήτρης ΚυπριώτηςΑντιστράτηγος  ε.α., ο Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Ποιητής, μέλος  Δ.Σ. Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.
 Συντονίζει η δημοσιογράφος Ιωάννα Ηλιάδη.                                             
     
                                                          

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ