5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να ανακαινίσετε το πάτωμα του σπιτιού σας

5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να ανακαινίσετε το πάτωμα του σπιτιού σας

Το περιποιημένο πάτωμα δίνει μια ωραία πρώτη εντύπωση για το σπίτι αλλά και τον ιδιοκτήτη του. 

Μια ανακαίνιση δαπέδου μπορεί να απαιτεί ιδιαίτερη σκέψη καθώς πέρα από κοστοβόρα που είναι αποτελεί και έναν καλό λόγο αναστάτωσης και ακαταστασίας. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να συμβαίνει όταν χρειάζεται καθώς ένα καλοδιατηρημένο πάτωμα αντιπροσωπεύει δύναμη, άνεση ή ακόμα και μια ιδιαίτερη πινελιά του προσωπικού σας στιλ. Επιπλέον τα δάπεδα μπορούν μαρτυρούν την ιστορία του σπιτιού αλλά και τη φθορά του χρόνου.

Πέντε καλοί λόγοι για να αντιληφθείτε ότι το πάτωμά σας χρειάζεται ανακαίνιση είναι οι εξής:

1. Θέλετε να αναβαθμίσετε το look του σπιτιού σας
Ο πρώτος μεγάλος λόγος για να προχωρήσετε σε μια ανακαίνιση δαπέδου είναι ότι έχετε βαρεθεί την εμφάνιση του δαπέδου σας. Το δάπεδο συμβάλλει σημαντικά στη συνολική αισθητική του σπιτιού σας και ένα καινούργιο δάπεδο μπορεί να αλλάξει εξ’ ολοκλήρου την εικόνα του σπιτιού. Το ανοιχτό γκρι, το λευκό και τα φυσικά χρώματα είναι τάσεις αυτή τη στιγμή, αλλά θα πρέπει να επιλέξετε αυτά που ταιριάζουν στη δική σας αισθητική. 

2. Θέλετε να απαλλαχθείτε από τις αλλεργίες
Εάν κάποιος στο νοικοκυριό σας πάσχει από αλλεργίες, μπορεί να θέλετε να ερευνήσετε εάν το τρέχον δάπεδό σας συμβάλλει στα συμπτώματα της αλλεργίας του. Τα αλλεργιογόνα, όπως η σκόνη και η γύρη, μπορούν να αποθηκευτούν σε παλιά χαλιά και μέσα στα μαξιλάρια του χαλιού. Αυτά τα αλλεργιογόνα μπορούν επίσης να προκαλέσουν άσθμα. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τη μοκέτα η μετάβαση σε μια σκληρή επιφάνεια δαπέδου είναι μια εξαιρετική επιλογή και μπορείτε να επιλέξετε κάτι μεταξύ σκληρού ξύλου, πλακιδίων και άλλων παρόμοιων υλικών.

3. Επιζητάτε καλύτερη μόνωση

Εάν ζείτε σε περιοχή με κρύο κλίμα, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε ένα δάπεδο που βοηθά στη διατήρηση της θερμοκρασίας σταθερή καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Η μοκέτα είναι ένα εξαιρετικό μονωτικό για τα δάπεδα και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας του σπιτιού σας. Ωστόσο, η μοκέτα δεν είναι η μόνη λύση για τον έλεγχο της θερμοκρασίας στο σπίτι σας. Το laminate δάπεδο μπορεί επίσης να προσφέρει ποιοτική μόνωση και ηχομόνωση, επειδή το laminate απαιτεί ένα extra υπόστρωμα, ενώ παράλληλα δίνει την όψη σκληρού ξύλου.

4. Αντικατάσταση ή επισκευή;
Αν το δάπεδό σας από πλακάκια έχει μόνο μία ρωγμή, μπορεί να θεωρήσετε ότι είναι πιο εύκολο να επισκευάσετε το δάπεδο παρά να χρεωθείτε μια πλήρη ανακαίνιση. Για άλλα δάπεδα που είναι πιο σοβαρά κατεστραμμένα, λεκιασμένα ή τρίζουν, θα πρέπει οπωσδήποτε να σκεφτείτε μια πλήρη ανακαίνιση ξεκινώντας με νέο ενδοδάπεδο. Εάν το ενδοδάπεδο είναι σάπιο, ραγισμένο ή παραμορφωμένο, όποιο καινούργιο πάτωμα επιλέξετε θα καταστραφεί.

5. Προετοιμάζεστε για πώληση ή ενοικίαση
Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού αντικαθιστούν το δάπεδό τους πριν διαθέσουν τα σπίτια τους προς αγορά ή ενοικίαση. Τα νέα πατώματα συμβάλλουν συνολικά σε μια πιο καινούργια εικόνα σπιτιού και μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την οικονομική απόδοση της επένδυσής σας.


 

 

Πηγή: allyou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ