«ISTORIMA – Μία ιστορία αλλάζει πολλές»: Αποκλειστικά στο ERTεcho και στη Φωνή της Ελλάδας

ertecho_istorima16-22092024web-1

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 δολοφονείται στην Ομόνοια μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών ο Ζακ Κωστόπουλοςακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και των οροθετικών ανθρώπων. Ακούμε τη μητέρα του.
Επίσης, αυτή την εβδομάδα ακούμε ένα ακόμη επεισόδιο της σειράς Outcasts, στην οποία λένε τις ιστορίες τους άνθρωποι που για κάποιους λόγους ένιωσαν ότι δεν ανήκουν στον τόπο τους ή στην κοινωνία τους και βρήκαν καταφύγιο κάπου αλλού.

Ανθρώπινες ιστορίες που περιλαμβάνονται στα podcast του «Istorima» – το μεγαλύτερο έργο καταγραφής προφορικών ιστοριών της Ελλάδας. Το «Istorima» συνυπογράφουν η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου και η ιστορικός Katherine Fleming και όλες τις ιστορίες μπορείτε να τις ακούσετε στο podcast Istorima στο ERTecho.

Την εβδομάδα από 16έως 22 Σεπτεμβρίου 2024 θα ακούσουμε:

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Σειρά Outcasts: «Η Ελληνίδα γατο-επιχειρηματίας του Άμστερνταμ» (Α΄ μέρος)

Μια επίθεση μαμάς γάτας σημαδεύει το πρόσωπο της Μαρίας αλλά και την ενήλικη ζωή της, όχι όμως όπως θα περίμενε κανείς. Έπειτα από δύο μεγάλες απώλειες και απογοητευμένη από τους ανθρώπους στη Θάσο, η Μαρία βρίσκει καταφύγιο στο Άμστερνταμ επαναπροσδιορίζοντας τόσο τη σχέση της με τον εαυτό της όσο και με τα μικρά κατοικίδια αιλουροειδή.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Σειρά Outcasts: «Η Ελληνίδα γατο-επιχειρηματίας του Άμστερνταμ» (Β΄ μέρος)

Ακούμε το δεύτερο μέρος της αφήγησης της Μαρίας.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

«Ο γιος μου, ο Ζακ Κωστόπουλος»

 Η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου μιλά για τον γιο της, τον Ζαχαρία και για τις στιγμές που ακολούθησαν την είδηση της δολοφονίας του στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, που συνέβη ανάμεσα σε δεκάδες περαστικούς, δίπλα στην κεντρικότερη πλατεία της Αθήνας.

Κάθε Κυριακή ακούστε ένα επεισόδιο στα ελληνικά και ένα στα αγγλικά.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

«Με την καρδιά μου ήθελα αυτό το προξενιό»  

Η Ελένη Σπιθάκη από την Κρήτη είναι μία από τις νύφες που ξενιτεύτηκαν τη δεκαετία του ’60 για να παντρευτούν. Ήταν κι αυτό ένα από τα προξενιά με μια φωτογραφία. Το μόνο που ήθελε, ήταν να μπει στο πλοίο και να πάει να τον συναντήσει…

«My whole life has been the vine»

A young oenologist takes on the management of the Porto Karras Estate and comes across an old forgotten variety: Malagouzia. He decides to revive it on a small scale, and the first wine he produces is an immediate hit. This is only the first of the many successes of the oenologist Vangelis Gerovassiliou, who left Epanomi in Thessaloniki to go on to conquer the world of wine.

Βρείτε τις συγκλονιστικές ιστορίες στο ERTεcho στην κατηγορία Podcasts κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (διαθέσιμα από τις 21:00). Κυριακή το ελληνικό επεισόδιο από τις 11:00 και το αγγλικό από τις 17:00. Τις ίδιες ημέρες μεταδίδονται και από τη Φωνή της Ελλάδας.

Επιμέλεια για το ERTεcho: Καλλιόπη Καπετανοπούλου
Επιμέλεια για τη Φωνή της Ελλάδας: Ερμιόνη Κατσιγιάννη

Info
Το «Istorima» δημιουργήθηκε από τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου και την ιστορικό Katherine Fleming και υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων. Τα podcasts και τα βίντεο του «Istorima» προκύπτουν από το έργο πάνω από 1.000 νέων ερευνητών σε όλη την Ελλάδα, που αναλαμβάνουν να εντοπίσουν και να συλλέξουν προσωπικές ιστορίες ανθρώπων και ιστορίες του τόπου τους.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ