Κάλεσμα από ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Καρδίτσας προς τους γονείς για συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο

erga

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης N. Καρδίτσας καθώς και Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης καλούν αύριο, Τρίτη, 17/9/24, στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, στις 7 μ.μ. τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να συντονίσουν από κοινού διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, όπως αναφέρεται σχετικά σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Μεταξύ άλλων οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν, “…η νέα σχολική χρονιά, με μεθοδεύσεις εν μέσω καλοκαιριού ακόμα και μιας ημέρας πριν να ηχήσει το «πρώτο κουδούνι», ξεκινά με ένα τεράστιο κύμα συμπτύξεων σε όλη την Ελλάδα. Με αντιεκπαιδευτικές οδηγίες που «βάζουν λουκέτο» σε πάνω από 1600 τμήματα, με τους μαθητές να αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλο σχολείο, ακόμα και σε άλλο δήμο ή και νομό, να κάνουν μάθημα σε τμήματα των 25 ακόμα και 28 ατόμων, σε τάξεις όπου δεν πληρούνται ούτε τα ελάχιστα τ.μ μέτρα για κάθε παιδί που ορίζει ο νόμος.

Την ίδια στιγμή παραμένουν τα κενά σε πολλά σχολεία, οι κακοσυντηρημένες ακόμα και επικίνδυνες κτιριακές υποδομές, η υποχρηματοδότηση  και τα άδεια ταμεία των σχολικών μονάδων, οι χιλιάδες περιπλανώμενοι, άστεγοι, κακοπληρωμένοι και απαξιωμένοι από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις εκπαιδευτικοί. Οι ανάγκες μας δυστυχώς αντιμετωπίζονται ως κόστος, η παιδεία κατηγοριοποιείται και εμπορευματοποιείται, ενώ οι γονείς αναγκάζονται να βάλουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ωστόσο είναι ελπιδοφόρο ότι απέναντι σ’ αυτά τα προβλήματα που φέρουν την υπογραφή μιας συνειδητής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, γονείς, μαθητές κι εκπαιδευτικοί ορθώνουν το ανάστημά τους και παίρνουν καθημερινά συλλογικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες με αιχμή του δόρατος να ανακληθούν οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις τμημάτων, τομέων, κατευθύνσεων

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ