Βόλος: To Φεστιβάλ Τσαγκαράδας ξαναβγαίνει στα μονοπάτια του Πηλίου

Tıme to Travel - 1

Ο Τουριστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος Τσαγκαράδας διοργανώνει στις 4-6 Οκτωβρίου το Tsagarada Escape Festival 2024.

Μετά από μια μικρή παύση, το Φεστιβάλ επανέρχεται ανοίγοντας ένα νέο κύκλο, διατηρώντας πάντα ως σημείο αναφοράς την πρόσβαση και την επαφή του ανθρώπου με την φύση.

Φέτος, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «στόχος μας είναι να αναδείξουμε την σημαντικότητα των μονοπατιών και καλντεριμιών μέσα από μία ευρύτερη οπτική και αντίληψη, η οποία λέει πως τα μονοπάτια σήμερα δεν εκφράζουν απλά ένα πεδίο για μια πεζοπορία.

Είναι ένα δομικό στοιχείο το οποίο μας προσφέρει την δυνατότητα πρόσβασης, επαφής και επικοινωνίας του ανθρώπου, με το φυσικό περιβάλλον που τόσο πολύ έχει ανάγκη αλλά και έχει καταχραστεί, άσχετα από τον τρόπο με τον οποίο αναζητά ο καθένας μας αυτή την επαφή.

Ένα διήμερο λοιπόν, θα περπατήσουμε επάνω σε δύο ιστορικούς άξονες του χωριού, με στόχο να ζήσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία.

Σε όλο το μήκος των διαδρομών θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε διαφορετικούς τρόπους, με τους οποίους θα προσπαθήσουμε νιώσουμε πιο κοντά με το μαγικό περιβάλλον του  Πηλίου.

Μικρά δρώμενα τα οποία θα αφορούν την ιστορία και τη χλωρίδα της περιοχής, τη σωματική και πνευματική άσκηση, τη μουσική, τη δημιουργική απασχόληση με φυσικά υλικά είναι μερικά από τα στοιχεία που θα μας συνοδεύσουν κατά την διάρκεια των διαδρομών.

Το τριήμερο θα πλαισιώσουν μία ανοιχτή συζήτηση για τα μονοπάτια και μουσική συναυλία με τον Φώτη Τάμπα και την Κωνσταντίνα Δημητρίου.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Ως παράλληλη εκδήλωση και καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα διεξάγεται και ένα Πολιτιστικό Κυνήγι Θησαυρού το οποίο θα δώσει την δυνατότητα να γνωρίσουμε σημαντικά τοπόσημα της ιστορίας της Τσαγκαράδας.

Σας περιμένουμε να περιπλανηθούμε, μέσα στον θησαυρό των μονοπατιών και καλντεριμιών της Τσαγκαράδας και να αποδράσουμε μαζί στο παραμυθένιο φυσικό περιβάλλον που μόνο το ανατολικό Πήλιο μπορεί να προσφέρει»

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ