Κύκνειο άσμα για Παύλο Δερμιτζάκη στην ΑΕΛ

Η εποχή Δερμιτζάκη στην ΑΕΛ έφτασε στο τέλος της με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ το πρωϊ της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ήταν ειλημμένη 24ωρα πριν.

Του Χρήστου Ευθυμίου

Προσωπικά απ’ όσα είδα από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι και τον σαββατιάτικο αγώνα κυπέλλου, μπορεί για πολλούς αυτή η απόφαση να είναι κεραυνός εν αιθρία, για μένα όμως δεν προκαλεί έκπληξη.  Υπήρξε μια σειρά γεγονότων που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

1)Η απολυτότητα του προπονητικού τιμ που θα ήταν σεβαστή αν τα αποτελέσματα ήταν αυτά που έπρεπε.

2)Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι εμφανίσεις της ομάδας και τα αποτελέσματα, κάτι που είχε επισημανθεί τόσο από την διοίκηση όσο και από τον προπονητή, πως η ομάδα φέτος θα παίρνει τα αποτελέσματα παίζοντας κυριαρχικό ποδόσφαιρο και προσφέροντας θέαμα στους φιλάθλους.

3)Το παρ’ ολίγον φιάσκο του Σαββάτου στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Μακεδονικό όπου η ΑΕΛ δυσκολεύτηκε αρκετά, καθώς η εμφάνιση ήταν κάτω του μετρίου και χρειάστηκε στην διαδικασία των πέναλτι με ήρωα τον Περντρέου για να πάρει την πρόκριση. Σε έναν θεσμό όπου η διοίκηση έθεσε ως στόχο να φτάσει η ομάδα όσο πιο μακριά γίνεται.

4)Οι εμφανίσεις της ομάδας κατά την περίοδο της προετοιμασίας και με ρόστερ έτοιμο στο 95% μέχρι τις 20 Ιουλίου. Διοίκηση και προπονητής είχαν συμφωνήσει πως όλες οι εμφανίσεις (συμπεριλαμβανομένων και των φιλικών αγώνων) θα αποτελούσαν βασικό μοχλό διέγερσης και προσέλκυσης φιλάθλων. Ενώ μέχρι τότε η ψυχολογία των φιλάθλων βρισκόταν πολύ ψηλά, κατακρημνίστηκε μετά το 4-1 στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ Β.

Εν κατακλείδι αυτό που έγινε έντονα αντιληπτό στη διοίκηση της ΠΑΕ και οδήγησε σε σοβαρό προβληματισμό εδώ και αρκετό καιρό, ήταν η δυνατότητα του απερχόμενου προπονητή και των βοηθών του να συνθέσουν το πλούσιο και ποικιλότροπο φετινό ρόστερ με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό. Είναι κοινό μυστικό ότι οι προπονητές κρίνονται για τη θεωρητική τους επάρκεια και για τα αποτελέσματα τους. Την επάρκεια του Δερμιτζάκη ουδείς την αμφισβήτησε. Τα αποτελέσματα του όμως πολλοί…

Το μόνο που απομένει είναι να μάθουμε ποιος θα είναι ο νέος προπονητής που θα αναλάβει τις τύχες της ΑΕΛ, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ