Δήμος Βόλου κατά Ζέττας Μακρή για το δικαστικό μέγαρο: «Ως εδώ!» απαντά η υφυπουργός

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ-ΒΟΛΟΥ

Η εξασφάλιση ποσού 900.000 ευρώ για μελέτες συντήρησης του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου με πρωτοβουλία της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή, προκάλεσε την έντονη ενόχληση της δημοτικής αρχής, που με σημερινή της ανακοίνωση κάνει λόγο για «προσπάθεια ακύρωσης ανέγερσης του νέου δικαστικού μεγάρου, με χρήση παλαιοκομματικών πρακτικών» και «στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση ρουσφετολογικών – συντεχνιακών συμφερόντων».

Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η εκτός λογικής παρέμβαση, που παραπέμπει σε εποχές Μαυρογιαλούρου, της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή,  στο θέμα του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, την ανέγερση του οποίου επιχειρεί στην πράξη να ακυρώσει… όλοι άλλωστε σε αυτή την πόλη, γνωρίζουν ότι η Δημοτική μας Αρχή, δια του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, πέτυχε τις επίσημες, δημόσιες, δεσμεύσεις τόσο του ίδιου του Πρωθυπουργού, όσο και των αρμοδίων υπουργών… για την ανέγερση νέου σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου… χωρίς καμία αρμοδιότητα (εδώ απεκδύεται πάσης ευθύνης ακόμα και για τα σχολικά κτήρια!) έσπευσε ν’ ανακοινώσει τη διάθεση ποσού ενός, περίπου, εκατομμυρίου ευρώ για την εκπόνηση μελετών συντήρησης του απαρχαιωμένου υπάρχοντος Μεγάρου… Απευθυνόμενοι στην κ. Μακρή και σε όσους μοιράζονται μαζί της τέτοιες απαράδεκτες λογικές, όπως ο ατυχής πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, και που προφανώς προτάσσουν άλλα συμφέροντα από αυτά της κοινωνίας, τους καλούμε να συνειδητοποιήσουν ότι η ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου δεν αφορά μόνο τη Δημοτική Αρχή, αλλά είναι συνολικό αίτημα της κοινωνίας του Βόλου, για την ικανοποίηση του οποίου έχει επίσημα δεσμευτεί η Κυβέρνηση Ας κρατήσουν, εάν τόσο το επιθυμούν, το παλιό κτήριο, αλλά να γνωρίζουν ότι αν δεν ευοδωθούν οι δικές μας προσπάθειες, εκτεθειμένη θα είναι η Κυβέρνηση. Χάρις αποκλειστικά στην κ. Μακρή. Οι πολίτες περιμένουν, σύμφωνα με τις κατηγορηματικές κυβερνητικές δεσμεύσεις, την υλοποίηση το έργου και δεν ανέχονται τις πρόχειρες λύσεις, που υποκρύπτουν ψηφοθηρικές σκοπιμότητες. Φτάνει πια, χορτάσαμε από «Μαυρογιαλούρους»”.

Ζέττα Μακρή «Η αλήθεια για το δικαστικό μέγαρο»

Την προσπάθεια του δημάρχου Βόλου για την ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου την στηρίζω. Η συντήρηση του υπάρχοντος διατηρητέου κτηρίου δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά ή ακυρωτικά! Η όψιμη, μετά από πέντε ημέρες, υστερία της δημοτικής αρχής έχει, πάντοτε, τον ίδιο παρονομαστή: οι επιτυχίες των άλλων υπονομεύονται και χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για τις αποτυχίες της δημοτικής αρχής! Περιμένω ανάλογη επίθεση και για το πυροσβεστικό μέγαρο.

Δήμος Βόλου: “Δεν γίναμε σοφότεροι από την απάντηση της κ. Ζέττας Μακρή”

Δεν γίναμε σοφότεροι από την απάντηση της κ. Ζέττας Μακρή τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις προθέσεις της για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου, στον Βόλο. Απλώς μάθαμε ότι η ίδια καμαρώνει για τις «επιτυχίες» της που βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τις δικές μας «αποτυχίες». Θα ήταν περιττό να απαντήσουμε για να σημειώσουμε ότι συνάδελφοι της, βουλευτές και υπουργοί, καταγράφουν ως μόνη της επιτυχία την αγάπη και τη φροντίδα της για το συμπαθέστατο σκυλάκι στο Μαξίμου, αλλά απαντούμε για να μας υποδείξει συγκεκριμένα τις «αποτυχίες», που μας καταλογίζει. Και στις οποίες, αν δεν έχει – στη σύγχυσή της – μπερδευτεί, περιλαμβάνει στην απάντησή της και την ακύρωση της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου!

Η ανέγερση νέου κτηρίου που θα στεγάσει την Πυροσβεστική αποτελεί χρόνια δέσμευση της κυβέρνησης και ο Δήμος Βόλου συμβάλλει με τη δωρεάν παραχώρηση του οικοπέδου. Αν και γι’ αυτό θέλει τα συχαρίκια, ας της δοθούν.

Η κα Μακρή αντί εναγωνίως να επιζητεί την προσωπική της ανάδειξη και προβολή, ας ηρεμήσει και ας ασχοληθεί με τα μεγάλα ζητήματα της πόλης και της περιοχής μας, που μάχεται η Δημοτική μας Αρχή να προωθήσει και να επιλύσει, και που απαιτούν τη βοήθεια όλων. Ζητήματα όπως η εξασφάλιση χρηματοδότησης για το master plan της ΔΕΥΑΜΒ, που θα διασφαλίσει την επάρκεια ποιοτικού νερού μέχρι το 2060 και η δημιουργία των ενεργειακών κοινοτήτων που θα εξασφαλίσουν σε χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά δωρεάν ρεύμα, όπως και στις δημοτικές υποδομές. Οι προσωπικές ανάγκες ψηφοφόρων που θέλει να εξυπηρετήσει μπορούν να περιμένουν. Οι πολίτες μας επέλεξαν όλους για να προσφέρουμε στο σύνολο και όχι ιδιωτικά. Και αυτό έχουμε υποχρέωση να πράξουμε. Όλα τα άλλα είναι για κατανάλωση και ψηφοθηρία. Καλό φθινόπωρο!

Ζ. Μακρή: «Ως εδώ!»

Μετά τον περιφερειάρχη, ήρθε και η σειρά μου να μου επιτεθεί ο «νηφάλιος» και «αλάνθαστος» δήμαρχος Βόλου. Απαντώ με τον δικό μου τρόπο στις δικές του χυδαιότητες: εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται κρα! Δεν συνεχίζω τον διάλογο. Δεν έχει νόημα να συνομιλώ με έναν πολιτικό που μετά από δέκα χρόνια δεν γνωρίζει τις αρμοδιότητές του (σχολική στέγη) και τα θεσμικά του όρια. Ως εδώ!

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ