Πιλοτικά φωριαμοί σε σχολεία για να κλειδώνουν οι μαθητές τα…

Πιλοτικά φωριαμοί σε σχολεία για να κλειδώνουν οι μαθητές τα...

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Ανοιχτό ενδεχόμενο, εφόσον υπάρχουν αιτήματα από συλλόγους γονέων, να προμηθευτούν σχολεία φωριαμούς, για να κλειδώνουν οι μαθητές τα κινητά τους τηλέφωνα προσερχόμενοι στις τάξεις άφησε ο πρωθυπουργός, στο διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Θεωρώ πολύ σημαντική τη δέσμευση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη χρήση των κινητών κατά τη διάρκεια του σχολείου. Το εννοούμε όταν λέμε το κινητό στην τσάντα…Το ζήτημα δεν είναι τιμωρητικό… Είναι να αντιληφθούμε όλοι οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι γονείς και τα παιδιά ότι αυτό τελικά βοηθάει την ίδια τη μαθητική διαδικασία… Θέλουμε τους συλλόγους γονέων συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια. Και γιατί όχι να πάμε κάποια βήματα παραπέρα. Έχω συζητήσει με τον υπουργό Παιδείας και είμαι πολύ θετικός, εάν υπάρχουν αιτήματα από συλλόγους γονέων, να προμηθεύσουμε σε πρώτη φάση έναν πεπερασμένο αριθμό σχολείων με lockers, ώστε τα παιδιά να κλειδώνουν τα κινητά τους, όταν φτάνουν στο σχολείο και να τα παίρνουν όταν φεύγουν… Επειδή είδα ότι το μέτρο αυτό έχει μεγάλη αποδοχή είναι στοίχημα όλων μας να το κερδίσουμε και να το κάνουμε πράξη όχι τιμωρητικά, αλλά γιατί με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο διάλογο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν ξεκινήσει η καθιερωμένη, ανά μήνα, συνάντηση τους, ο πρωθυπουργός στάθηκε στις κυβερνητικές κινήσεις, με έντονο, όπως ανέφερε, κοινωνικό αποτύπωμα. Όπως:

-Το πρόγραμμα “Σπίτι μου 2”, ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ. “Στοχεύει να αποκτήσουν περί τους 20.000 συμπολίτες μας το σπίτι τους. Το πρόγραμμα “Σπίτι μου 1”, είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και φιλοδοξούμε τώρα να διπλασιάσουμε τους δικαιούχους, διευρύνοντας τα κριτήρια…”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

-Τα χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης απογευματινά χειρουργεία.

-Τους διαδραστικούς πίνακες στα σχολεία και το ψηφιακό φροντιστήριο.

“Είναι κινήσεις με κοινωνικό αποτύπωμα που αποδεικνύουν ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης δεν κατευθύνονται μόνο σε σημαντικά έργα υποδομής, αλλά και σε δράσεις, οι οποίες μας βοηθούν να μειώσουμε τις ανισότητες…Στηρίζω απόλυτα την έκθεση Ντράγκι. Φέρνει την Ευρώπη απέναντι στις αδυναμίες της. Υπάρχει ένας καμβάς, όπου τα συμφέροντα της Ελλάδας τέμνονται με σημαντικές προτεραιότητες που πρέπει να αναλάβει η Ευρώπη την επόμενη πενταετία”, σημείωσε ο πρωθυπουργός. 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ