Προχωρούν οι διαδικασίες για τη μελέτη του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Πρότυπο Γυμνάσιο – Λύκειο Λάρισας

mamak protipo sxoleio

Στον οδικό «χάρτη» για το επόμενο διάστημα, αναφορικά με τη λειτουργία του Προτύπου Γυμνασίου-Λυκείου της Λάρισας, αλλά και την ανέγερση του νέου κτιρίου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης Τύπου.

«Προχωρήσαμε τις διαδικασίες για την ανεύρεση οικοπέδου, όπου θα ανεγερθεί το νέο σχολικό κτίριο για το Πρότυπο Γυμνάσιο και Πρότυπο Λύκειο, επί των οδών Ιλ. Σαρίμβεη και Οιδίποδος, στη συνοικία Νεράιδα. Υπεγράφη το πρακτικό καταλληλόλητας και ήδη κατατέθηκε στο Υπουργείο, όπως και το σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα και θα ακολουθήσει η εκπόνηση της σχετικής μελέτης. Πιέζουμε για τη χρηματοδότηση, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε ένα νέο, σύγχρονο, σχολικό κτιριακό συγκρότημα, που θα είναι κόσμημα για την πόλη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαμάκος.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης (17.09), στην Αθήνα, με τη διοίκηση της «Κτιριακές Υποδομές» (ΚΤΥΠ) ΑΕ, για τις εκκρεμότητες αναφορικά με σχολικές υποδομές στον Δήμο Λαρισαίων, όπως το Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης, αλλά και το Ειδικό Σχολείο, για το οποίο εκπονείται ήδη η μελέτη και έχουν εγκριθεί τα κτιριολογικά προγράμματα. «Είχαμε μια πάρα πολύ γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία με την ΚΤΥΠ, για την τεχνική βοήθεια που μπορεί να παρέχει (μελέτες) στο θέμα του Προτύπου. Τα εργαλεία χρηματοδότησης είναι συγκεκριμένα: αυτά που χρησιμοποιούν το Υπουργείο Εσωτερικών και η Περιφέρεια Θεσσαλίας -με την οποία, ως Δήμος Λαρισαίων, έχουμε πολύ καλή συνεργασία», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «όλο αυτό το διάστημα, από τη δική μας τη μεριά, το βασικό μέλημα ήταν να τρέξουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα το σχολείο από την αρχή. Και αυτό κάναμε».

Από τη συνάντηση του δημάρχου Λαρισαίων με τα στελέη της ΚΤΥΠ ΑΕ στην Αθήνα

Κάλεσμα σε συστράτευση

«Ξεκαθαρίζουμε ότι χωρίς χρηματοδότηση ο Δήμος δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου. Πιστεύω όμως ότι τα πράγματα θα εξελιχτούν καλά για την πόλη και θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε ένα νέο, σύγχρονο, σχολικό κτιριακό συγκρότημα, που θα είναι κόσμημα για την πόλη.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους στήριξαν την μέχρι τώρα προσπάθεια και όσους συνέβαλαν θετικά στη λειτουργία του σχολείου: την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, την Β/θμια Εκπαίδευση, την αρμόδια Σχολική Επιτροπή, τους διευθυντές του 2ου Λυκείου και Γυμνασίου για τη συνεργασία τους, αλλά και όσους στο Δημοτικό Συμβούλιο σήκωσαν το βάρος της απόφασης. Θα ήταν λάθος σε αυτήν την υπόθεση να εμπλακεί κάποιος προσπαθώντας, με λανθασμένο τρόπο, να αυτοαναγορευτεί σε σωτήρα της πόλης ή να ιδιοποιηθεί την προσπάθεια πολλών.

Τονίζω, ότι η προσπάθεια για τη χρηματοδότηση του έργου δεν αφορά μια συγκεκριμένη δημοτική αρχή, αλλά ολόκληρη την πόλη και ελπίζω στην συστράτευση όλων για αυτή τη διεκδίκηση, ανεξαρτήτως παραταξιακών ή κομματικών γραμμών», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Λαρισαίων. Να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν τόσο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης, κ. Ηρακλής Γερογιώκας, όσο και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Χρήστος Τερζούδης.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων, κ. Χρήστος Αγορίτσας αναφέρθηκε από την πλευηρά του στην άριστη συνεργασία και τις συνέργειες, ώστε με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού, στις 11 Σεπτεμβρίου να είναι έτοιμα τα Πρότυπα Γυμνάσιο και Λύκειο για να υποδεχθούν τις μαθήτριες και τους μαθητές.

Η Περιφεριακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

«Ήταν απαίτηση και στην πόλη της Λάρισας από την κοινωνία της να δημιουργηθούν Πρότυπο Γυμνάσιο και Πρότυπο Λύκειο. Χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες, από πολλούς φορείς και καταφέραμε να προχωρήσουμε στην ίδρυση του σχολείου. Έγινε μεγάλη συζήτηση για τη συστέγαση των σχολείων. Θέλω να επισημάνω, ότι δεν μπορεί να ιδρυθεί ένα σχολείο χωρίς να υπάρχει κτίριο και δεν μπορούσε να ανεγερθεί κτίριο πριν ιδρυθεί σχολείο. Από την αρχή, η πρόταση που έγινε από την Εκπαίδευση ήταν η συστέγαση, για κάποιο χρονικό διάστημα σε ένα κτίριο σχολείου όπου υπήρχαν αρκετές αίθουσες και στη συνέχεια έγινε αμέσως η διαδικασία και ενέργειες από τον Δήμο Λαρισαίων (εξεύρεσης οικοπέδου, επιτροπής καταλληλόλητας) για να προχωρήσουμε στην ανέγερση του νέου κτιρίου για το Πρότυπο Γυμνάσιο-Λύκειο», ανέφερε η Περιφερειακή Διευθύντρια Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Β. Ζιάκα. «Καθήκον της Εκπαίδευσης είναι να δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές να αναδεικνύουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους, να καλλιεργούν τις δεξιότητές τους στο μέγιστο βαθμό. Από την 1η Σεπτεμβρίου λειτουργούν τα δύο σχολεία στην πόλη μας, το Πρότυπο Γυμνάσιο και το Πρότυπο Λύκειο, στελεχωμένα με εκπαιδευτικό προσωπικό και εξοπλισμένα με ό,τι χρειάζεται για τη λειτουργία τους».

Τέλος ο διευθυντής της Β’ θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Ν. Ζέρβας, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Καταλληλόλητας για την ανέγερση του νέου διδακτηρίου δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι διαδικασίες. «Ήδη, προχωρήσαμε στην υπογραφή του πρακτικού καταλληλόλητας του οικοπέδου και συνεχίζουμε στις υπόλοιπες ενέργειες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι σύντομα, τα Πρότυπα Σχολεία μας θα στεγαστούν σε ένα σύγχρονο διδακτήριο, που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη και τον νομό», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ