Σχέση: Τρόποι για να μην μας διαταράσσει ο σύντροφός μας τον ύπνο

Σχέση: Τρόποι για να μην μας διαταράσσει ο σύντροφός μας τον ύπνο

Σε κάθε σχέση εμφανίζονται ζητήματα που απαιτούν λύση, ειδικά όταν αυτά σχετίζονται με τον ύπνο, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα κρίσιμος για την υγεία μας.

Ζήτημα 1ο: Ασταθές πρόγραμμα ύπνου

Εάν τα ωράριά σας διαφέρουν σημαντικά, η αιτία μπορεί να είναι δύσκολη στην αντιμετώπισή της, καθώς συχνά σχετίζεται με την εργασία. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν τη σταθερότητα, όπως η χρήση του κινητού για σκρολάρισμα.

Τι είναι δυνατόν να κάνεις:

Μπορείς να προτείνεις στον σύντροφό σου να έχει ένα πιο τακτικό πρόγραμμα ύπνου. Αν αυτό δεν είναι εφικτό στην πράξη, μπορείτε απλά να αποφύγετε να ξυπνάτε ο ένας τον άλλον, ρυθμίζοντας το ξυπνητήρι σε δόνηση, χρησιμοποιώντας μάσκα ύπνου, ωτοασπίδες ή ένα μηχάνημα λευκού θορύβου.

Ζήτημα 2ο: Ο σύντροφος κοιμάται με την τηλεόραση αναμμένη

Οι συσκευές παράγουν αρκετό θόρυβο και μπλε φως, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο και των δύο.

Η ενδεχόμενη λύση:

Δοκιμάστε να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα της τηλεόρασης ή να τοποθετήσετε ένα φίλτρο μπλε φωτός στην οθόνη. Οι περισσότερες τηλεοράσεις διαθέτουν χρονοδιακόπτη που επιτρέπει την αυτόματη απενεργοποίησή τους μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως και τα tablet.

Η μάσκα και οι ωτοασπίδες μπορούν και πάλι να προσφέρουν βοήθεια.

Ζήτημα 3ο: Ροχαλητό

Από το ελαφρύ ρουθούνισμα μέχρι το πιο έντονο ροχαλητό, είναι σχεδόν αδύνατο να μην επηρεαστεί ο ύπνος από αυτές τις ενοχλήσεις.

Τι είναι δυνατόν να κάνεις:

Ο ύπνος ανάσκελα συχνά επιδεινώνει το ροχαλητό, γι’ αυτό προτείνε στον σύντροφό σου να κοιμάται στο πλάι. Αν κοιμηθείς πριν από εκείνον, μπορεί να σε βοηθήσει να αποκοιμηθείς πιο εύκολα και πιθανώς να έχεις καλύτερο ύπνο. Επίσης, μην ξεχνάς ότι υπάρχουν πάντα οι ωτοασπίδες και οι συσκευές λευκού θορύβου που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες.

Η υπερβολική σωματική μάζα μπορεί να επιδεινώσει το ροχαλητό, γεγονός που αποτελεί έναν ακόμη σημαντικό λόγο για να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή. Επιπλέον, το αλκοόλ και το κάπνισμα μπορούν επίσης να επιδεινώσουν το ροχαλητό, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να τα αποφεύγετε.

Τέλος, σχετικά με το ροχαλητό, θα ήταν χρήσιμο να ενθαρρύνετε τον/ την σύντροφό σας να επισκεφθεί ένα γιατρό, προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα αποφρακτικής υπνικής άπνοιας.

Πηγή: govastileto.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ