Απίστευτο: Αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα σε όλη του τη ζωή – Ένα φτέρνισμα αποκάλυψε τον ένοχο

Απίστευτο: Αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα σε όλη του τη ζωή – Ένα φτέρνισμα αποκάλυψε τον ένοχο

Μοιάζει με προϊόν μυθοπλασίας, είναι όμως μια αληθινή ιστορία – Η περίπτωση του Andi Norton έχει πολλά να πει για την ασφάλεια των παιδιών

ΒΙΚΥ ΒΕΝΙΟΥ

Ο 32χρονος Andi Norton είναι ένας κανονικός άνθρωπος, με μια φυσιολογική ζωή, με τα θετικά και τα αρνητικά της. Όπως όλοι μας, έτσι και ο Norton αντιμετωπίζει προβλήματα και προκλήσεις υγείας. Εκείνο που φαίνεται να την ταλαιπωρούσε περισσότερο απ’ όλα ήταν μια σειρά από αναπνευστικά συμπτώματα, που ο ίδιος απέδιδε σε αλλεργίες και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Ένα τυχαίο γεγονός, όμως, του αποκάλυψε μια παράδοξη αλήθεια, που αγνοούσε για περισσότερα από 26 χρόνια.

Ο Andi είχε συνηθίσει να αντιμετωπίζει συμφόρηση στα ιγμόρεια και ευαισθησία από την παιδική του ηλικία. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν ήταν προετοιμασμένος γι’ αυτό που θα ανακάλυπτε. Κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου ντους, ο Norton φτερνίστηκε έντονα και τότε ένα παράξενο εύρημα έκανε την εμφάνισή του: Ένα μικρό, κίτρινο κομμάτι από παιδικό παιχνίδι βγήκε από τη μύτη του, ξετυλίγοντας ένα μυστήριο δεκαετιών.

«Ξαφνικά, η ανάμνηση από κάτι που είχα ξεχάσει τελείως, ήρθε ξανά στο μυαλό μου», δήλωσε αργότερα ο ίδιος.

Η σπάνια περίπτωση

Το 1998, όταν ο Andi ήταν μόλις 6 ετών, έπαιζε με παιδικά τουβλάκια όταν του ήρθε να κάνει μια παιδική σκανταλιά: Έβαλε ένα μικροσκοπικό, κυκλικό κίτρινο κομμάτι -μικρότερο από έναν κόκκο καλαμποκιού- μέσα στο ρουθούνι του. «Δεν ξέρω γιατί το έκανα. Τα παιδιά απλώς κάνουν διάφορα», έγραψε αργότερα ο Norton σε μια viral ανάρτηση στο Instagram.

Στη συνέχεια, προσπάθησε να αφαιρέσει το κομμάτι, αλλά στάθηκε αδύνατον. Είχε σφηνωθεί πολύ βαθιά για να το φτάσει. Με τη λογική ενός παιδιού, ο Andi σκέφτηκε μια τολμηρή αποστολή διάσωσης: Συναρμολόγησε μια φιγούρα, ελπίζοντας έτσι να φτάσει στο κολλημένο κομμάτι και να το βγάλει. Το σχέδιο, όμως, απέτυχε: Το κεφάλι της φιγούρας πετάχτηκε, αφήνοντας ένα ακόμη κομμάτι κολλημένο μέσα στη μύτη του.

Ευτυχώς, η μητέρα του κατάφερε να «ψαρέψει» το σφηνωμένο κομμάτι με ένα τσιμπιδάκι, αγνοώντας όμως ότι υπήρχε ακόμη μέσα η κίτρινη κουκίδα, που έμελλε να παραμείνει σφηνωμένη για 26 σχεδόν χρόνια.

Δια βίου προβλήματα με τα ιγμόρεια

Για δεκαετίες, ο Norton αντιμετώπιζε επίμονα προβλήματα με τα ιγμόρεια, θεωρώντας ότι η συμφόρηση ήταν αποτέλεσμα περιβαλλοντικών αλλεργιών. «Ήμουν πάντα αλλεργικός στις γάτες, τα σκυλιά, το γρασίδι, τα δέντρα και τη σκόνη, οπότε υπέθεσα ότι η ρινική συμφόρηση προκαλούνταν από τη συνεχή έκθεση σε αυτά τα αλλεργιογόνα», εξομολογήθηκε σε μια συνέντευξη.

Ακολουθώντας τις συστάσεις του γιατρού του, είχε υιοθετήσει μια συνήθεια: Να φυσά τη μύτη του ενώ βρίσκεται στο ντους, ώστε να επωφελείται από την υγρασία του ατμού. Ήταν κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου φυσήματος που το ξεχασμένο κομμάτι έκανε την εμφάνισή του. «Το κάνω αυτό τους τελευταίους 6 μήνες περίπου και σήμερα, ιδού, φύσηξα μια κουκίδα που βρισκόταν στη μύτη μου για 26 χρόνια. Είμαι συγκλονισμένος», είπε ο Norton, γελώντας με τον παραλογισμό της υπόθεσης.

Ο ίδιος, όπως δήλωσε, σκοπεύει να επισκεφθεί έναν γιατρό για να βεβαιωθεί ότι δεν θα προκύψουν περαιτέρω επιπλοκές, αλλά προς το παρόν, νιώθει τεράστια ανακούφιση. Η ιστορία του έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των ανθρώπων, με την αρχική ανάρτηση του Norton να συγκεντρώνει 4 εκατομμύρια προβολές. Αναλογιζόμενος την εμπειρία, ο Norton δήλωσε: «Είναι τόσο εξωπραγματικό, που το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να γελάσεις. Έχει γίνει πλέον ένα αστείο που κάνω με τους φίλους και την οικογένειά μου».

Όσο για την περιβόητη κουκίδα; Ο Norton σκοπεύει να την κρατήσει ως ένα ενθύμιο του παράξενου αυτού περιστατικού. Εξάλλου, πόσοι άνθρωποι μπορούν να πουν ότι φτερνίστηκαν, αναοκαλύπτοντας ένα εγκλωβισμένο για πάνω από δύο δεκαετίες κομμάτι από παιδικό παιχνίδι στη μύτη τους;

Διαβάστε επίσης:

Έμεινε ξύπνιος επί 264 ώρες για να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες – Οι κίνδυνοι της αϋπνίας, πότε έρχονται οι ψευδαισθήσεις

Απίστευτο: 54χρονος έβηξε τόσο δυνατά που υπέστη κάταγμα και χρειάστηκε έκτακτο χειρουργείο

Νόμιζε ότι είχε καούρες – Αποδείχθηκε ότι είχε μια πάθηση που μπορούσε να τον σκοτώσει ανά πάσα στιγμή

 



Πηγή: ygeiamou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ