Απολαυστικές μπάρες Cheesecake Crème Brûlée γλυκιάς κολοκύθας

Απολαυστικές μπάρες Cheesecake Crème Brûlée γλυκιάς κολοκύθας

 Οι μπάρες cheesecake crème brûlée θα είναι το νέο φθινοπωρινό επιδόρπιο

Ξέχνα τη μηλόπιτα και ξέχνα και όλες τις άλλες εκδοχές γλυκιάς κολοκύθας… Οι μπάρες cheesecake crème brûlée είναι το απόλυτο νέο φθινοπωρινό επιδόρπιο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους ουρανίσκους. Εύκολο να το φτιάξεις και ακόμα πιο εύκολο να το απολαύσεις!

Αποδόσεις:
16 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά
Συνολικός χρόνος:
4 ώρες
Cal/Serv:
205

Συστατικά

Για την κρούστα

Σπρέι μαγειρικής

1 1/2 φλ. ψιλοτριμμένα Oreos

5 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

2 (225 gr.) μπλοκ τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1 γ. πουρέ κολοκύθας

1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 φλ. συσκευασμένη μαύρη ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

2 μεγάλοι κρόκοι αυγών

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 κουτ. μπαχαρικα κανέλα/γαρίφαλο

1/2 κουτ. αλάτι

Για την επικάλυψη

2 κ.σ. λεπτή (ή κρυσταλλική) ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185°. Αλείφουμε ένα ταψί 8″-x-8″ με μαγειρικό σπρέι. Κάντε την κρούστα: Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα θρυμματισμένα Oreos με λιωμένο βούτυρο, ζάχαρη και αλάτι. Πιέστε σε ομοιόμορφη στρώση στον πάτο του έτοιμου ταψιού.

Βήμα 2

Φτιάξτε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε το τυρί κρέμα, τον πουρέ κολοκύθας και τη ζάχαρη μέχρι να μη μείνουν σβώλοι. Προσθέστε το αυγό και τους κρόκους αυγών, στη συνέχεια ανακατέψτε τη βανίλια. Προσθέστε τα μπαχαρικά κανέλα/γαρίφαλο και το αλάτι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από την κρούστα.

Βήμα 3

Τοποθετήστε το ταψί σε ένα μεγαλύτερο ταψί και ρίξτε αρκετό βραστό νερό για να φτάσει μέχρι τη μέση του ταψιού σας. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, περίπου 50 λεπτά. Σβήστε το φούρνο και ανοίξτε ελαφρά την πόρτα του φούρνου. Αφήνετε να κρυώσει στο φούρνο για 1 ώρα. Αφαιρέστε το σκεύος από το νερό και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, για 2 ώρες ή μέχρι όλη τη νύχτα.

Βήμα 4

Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, το κόβετε σε μπάρες. Πασπαλίστε με μια ομοιόμορφη στρώση ζάχαρης και χρησιμοποιήστε προσεκτικά ένα φλόγιστρο μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να καραμελώσει.

Πηγή: allyou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ