ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Στην εξουσία για τέταρτη φορά

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Στη συνεδρίαση για το ντιμπέιτ του ΠΑΣΟΚ (τι έκπληξη!) ο καθένας βρέθηκε να προκρίνει τον απευθείας διάλογο με τον δικό του τρόπο. «Η πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε την πρόταση να δίνεται η δυνατότητα για έναν δίλεπτο απευθείας αδιαμεσολάβητο διάλογο, κάτι που θα αποτελεί καινοτομία» έλεγαν συνεργάτες του Ανδρουλάκη. «Σχετικά με τις αιτιάσεις ότι πιθανώς να υπάρξουν λεκτικές παρεκτροπές κατά τον διάλογο, απαντούμε ότι η απευθείας ανταλλαγή απόψεων αναμφίβολα θα αναβαθμίσει την εσωκομματική διαδικασία».

Το γάντι σήκωσε η πλευρά Δούκα: «Τελικά θέλει ο κ. Ανδρουλάκης ντιμπέιτ; Γιατί μόνο η πλευρά του διαφώνησε με το μοντέλο ντιμπέιτ, το οποίο η ΕΡΤ παρουσίασε πρώτη φορά πέρυσι στις αυτοδιοικητικές εκλογές». Και, εννοείται, υπήρξε απάντηση: «Κατανοούμε τη σκοπιμότητα της δημιουργίας τεχνητής πόλωσης, δεν θα ακολουθήσουμε».

ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

Τι όντως συνέβη; Η προεδρική πλευρά υποστήριξε η ερώτηση του ενός υποψηφίου στον άλλο να γίνεται μετά την ολοκλήρωση όλου του κύκλου ενός συγκεκριμένου θέματος, με ένα δίλεπτο απευθείας αντιπαράθεσης. Η αντίδραση των υπόλοιπων ήρθε ως προς τον χρόνο (ζητούσαν το follow up να γίνεται αμέσως), αλλά ζήτησαν και ίσο χρόνο ερώτησης – απάντησης, 30 και 30 δευτερολέπτων αντίστοιχα. Η πλευρά Ανδρουλάκη επιφυλάχθηκε, η συζήτηση θα επαναληφθεί σήμερα.

Συμβιβαστικά, νομίζω θα επιλεγεί η κουρτίνα τρία, που προτάθηκε από την πλευρά Διαμαντοπούλου: δύο λεπτά απευθείας διάλογος μεν, που θα χωριστεί με το χρονικό όριο που προτάθηκε από τους πέντε επί δύο.

ΔΗΛΩΜΕΝΟ

Επειδή οι συζητήσεις για τα προσωπικά δεδομένα με αφορμή τις καταγγελίες εναντίον συγκεκριμένου υποψηφίου στο ΠΑΣΟΚ έχουν φουντώσει, ρώτησα, έψαξα και βρήκα την αίτηση που συμπλήρωναν όσοι συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές του 2021. Εκεί αναγραφόταν καθαρά πως τα στοιχεία των μελών βρίσκονται στη διάθεση του κόμματος για «αποστολή μαζικών SMS, e-mails ή αποστολή δεμάτων και επιστολών». Ποιοι είναι οι επιπλέον αποδέκτες των στοιχείων;

Σύμφωνα με το χαρτί που υπέγραφαν όσοι συμμετείχαν, «οι υποψήφιοι του κόμματος για τις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, τις ευρωεκλογές αλλά και τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος».

ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ

Και ενώ το καθεστώς αυτό είναι δεδομένο για τα μέλη, στο πλαίσιο της πολιτικής επικοινωνίας και με ενημέρωση όσων υπέγραψαν την αίτηση για να ψηφίσουν, για τους φίλους (το μητρώο των οποίων είναι ξεχωριστό) υπήρξε δυνατότητα να αποφύγουν το σπαμάρισμα. Οι φίλοι υπογράφοντας τη δήλωση μπορούσαν να συμπληρώσουν πως παρέχουν ρητά τη συγκατάθεσή τους στο κόμμα και στα αρμόδια όργανά του για διενέργεια ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Συμπέρασμα; Οσοι έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία του ’21 ή του ’17 ως μέλη, ακόμα κι αν δεν το έχουν καταλάβει, έχουν παραχωρήσει τη δυνατότητα επικοινωνίας με όποιον υποψήφιο το θελήσει.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ