ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή δύο γιατροί και τρεις φαρμακοποιοί μέλη του κυκλώματος

ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή δύο γιατροί και τρεις φαρμακοποιοί μέλη του κυκλώματος

Στη φυλακή οδηγούνται μετά την απολογία τους πέντε ακόμα κατηγορούμενοι οι οποίοι φέρονται ως μέλη των δυο εγκληματικών οργανώσεων εικονικών συνταγογραφήσεων που ζημίωσαν κατά εκατομμύρια ευρώ τον ΕΟΠΥΥ.

Πρόκειται για δυο γιατρούς, έναν παθολόγο και έναν γυναικολόγο που φέρονται να έχουν αρχηγικό ρόλο στα δυο κυκλώματα. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και τρεις φαρμακοποιοί που κατά τη δικογραφία εκτελούσαν τις χιλιάδες εικονικές συνταγές.

Αντίθετα, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ελεύθεροι αφέθηκαν οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι, με ή χωρίς περιοριστικούς όρους. Ανάμεσά τους βρίσκεται και μια καρδιολόγος, σύζυγος του προφυλακισμένου γυναικολόγου.

Στη φυλακή και ο «Μισέλ»

Στη φυλακή οδηγήθηκε, την Τετάρτη, ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων, ο αποκαλούμενος «Μισέλ» που φέρεται ότι είχε αναλάβει τη διακίνηση των παρανόμως συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε πιάτσες τοξικομανών καθώς κα να βρίσκει ΑΜΚΑ ασφαλισμένων  στους οποίους εμφανιζόταν – κατά περίπτωση – ως γιατρός ή βοηθός γιατρού.

Επιπλέον, προέκυψε ότι παραλάμβανε φάρμακα τα οποία είτε παρέδιδε στον 51χρονο γιατρό που φέρεται να ανήκει στον κύκλο των πρωταγωνιστών της υπόθεσης  του κυκλώματος, είτε τα διακινούσε σε τρίτα πρόσωπα.

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί όλων των κατηγορουμένων

Σε δέσμευση των λογαριασμών όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση του κυκλώματος απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ προχώρησε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Παράλληλα, η Αρχή θα διενεργήσει και αυτοτελή έλεγχο στο οικονομικό προφίλ των κατηγορουμένων, οι οποίοι διώκονται ήδη και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ