Έρευνα ανακαλύπτει το μέσο χρόνο που χρειάζεται μια γυναίκα για να φτάσει σε οργασμό

Έρευνα ανακαλύπτει το μέσο χρόνο που χρειάζεται μια γυναίκα για να φτάσει σε οργασμό

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 645 γυναίκες από 21 χώρες. 

Η Meg Ryan χρειάστηκε λιγότερο από ένα λεπτό για προσποιηθεί οργασμό στο When Harry Met Sally, αλλά μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι χρειάζονται κατά μέσο όρο 13 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα για να έχει μια γυναίκα έναν πραγματικό οργασμό.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 645 συνολικά στρέιτ γυναίκες από 21 χώρες ζητήθηκε από το δείγμα να χρονομετρούν το διάστημα από τη στιγμή της διέγερσης μέχρι τη στιγμή της κορύφωσης. Το ένα πέμπτο από τις συμμετέχουσες προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο και όλες ήταν παντρεμένες ή βρίσκονταν σε μακροχρόνιες σχέσεις.

Ο μέσος όρος των ηλικιών ήταν τα 30 αλλά η ομάδα από το Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών Kadave της Ινδίας που διεξήγαγε την έρευνα είπε ότι η ηλικία των γυναικών και ο χρόνος που διατηρούσαν σχέση με τον σύντροφό τους δεν είχαν σημαντική επίδραση στον χρόνο που απαιτούσαν οι οργασμοί.

Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη που διήρκεσε από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον περασμένο Σεπτέμβριο πιστεύουν ότι είναι οι πρώτοι που μετρούν τον “οργασμικό λανθάνοντα χρόνο“, το χάσμα δηλαδή μεταξύ διέγερσης και κορύφωσης.

Οι ερευνητές καθόρισαν τη στιγμή της διέγερσης ως “έντονη επιθυμία για σεξ παρουσία ερωτικών ερεθισμάτων“, την οποία προκαλεί ο σύντροφος με οπτικές, ακουστικές μεθόδους, ή και τα δύο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο μέσος χρόνος για να φτάσει κανείς στον οργασμό ήταν 13 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα.

Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι περίπου μια στις έξι από τις συμμετέχουσες είπαν ότι δεν κορύφωσαν ποτέ κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Οι υπόλοιπες ανέφεραν ότι ο χρόνος που χρειάστηκε για να κορυφώσουν κυμαινόταν από 5 λεπτά 42 δευτερόλεπτα έως λίγο περισσότερο από 21 λεπτά. Μέσα στα πορίσματα της έρευνας ήταν ότι σχεδόν εννέα στις δέκα γυναίκες βίωσαν πολύ πιο έντονους και διαρκέστερους οργασμούς σε στάσεις στις οποίες βρίσκονταν πάνω στον σύντροφό τους. 

 

Πηγή: allyou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ