Εξωγενείς οι αιτίες για τις τιμές στην ενέργεια –…

Εξωγενείς οι αιτίες για τις τιμές στην ενέργεια –...

“Είναι ικανοποιητικό ότι η πρόεδρος της Κομισιόν αναγνωρίζει το πρόβλημα. Αλλά η επίλυσή του έχει τεχνικά χαρακτηριστικά. Είναι κάτι για το οποίο μίλησε πρώτος ο κ. Μητσοτάκης”, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, κληθείς να σχολιάσει την σημερινή απάντηση της Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ενώ πρόσθεσε σχετικά μεταξύ άλλων:

“Θα επιμείνουμε πολύ ως κυβέρνηση (…) Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα για την ενίσχυση των πολιτών, αλλά οι αιτίες για τις τιμές στην ενέργεια είναι εξωγενείς”.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές της ενέργειας, όπως για παράδειγμα, η πίεση της κλιματικής αλλαγής στα ενεργειακά συστήματά μας, καθώς και η ανάγκη μίας καλύτερης διασύνδεσης εντός της ΕΕ και των γειτόνων της.

Ερωτηθείς, σε σχέση με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου, αν το έργο θα πραγματοποιηθεί ή όλα εξαρτώνται από τη μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε:

“Ήταν μια καλή ημέρα για το έργο αυτό σήμερα (…) Είναι εξαιρετική η συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου. Η συνάντηση οδήγησε σε περαιτέρω πρόοδο (…) Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, ιδιαιτέρως για την Κύπρο, αλλά και ένα εξαιρετικά ακριβό έργο. Αισιοδοξούμε να προχωρήσει και επιθυμούμε να προχωρήσει”.

Πηγή: ertnews.gr

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ