Η ωραία παρτίδα σκάκι του Ιντσάγκι

Η ωραία παρτίδα σκάκι του Ιντσάγκι

Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2023 η Μάντσεστερ Σίτι κοντραρίστηκε με την Ίντερ και όλοι θεωρούσαν πως η «αρμάδα» του Γκουαρντιόλα θα κατακτούσε άνετα το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η Σίτι πήρε την κούπα επικρατώντας 1-0 αλλά δεν την πήρε… άνετα, καθώς οι «νερατζούρι» πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα και κέρδισαν τον σεβασμό όλων για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν.

Απόψε στην «μάχη» των δύο ομάδων στο Έιτιχαντ, η ιταλική ομάδα επιβεβαίωσε με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο πως ξέρει τον τρόπο για να μπλοκάρει την «μηχανή» του Γκουαρντιόλα κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται και από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης (0-0).

Δεν είναι όμως μόνο το αποτέλεσμα αλλά η γενικότερη εικόνα του παιχνιδιού που δικαίωσε απόλυτα όσους πίστευαν ότι οι φιλοξενούμενοι θα έβαζαν (πολύ) δύσκολα στους πρωταθλητές Αγγλίας.

Κι εδώ θα πρέπει να σταθεί κάποιος στον προπονητή των «νερατζούρι», τον Σιμόνε Ιντσάγκι ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη αλλά είναι και αδικημένος.

Η δουλειά του Ιταλού τεχνικού στην ομάδα του Μιλάνου άξιζε σίγουρα μεγαλύτερης προβολής και ο τρόπος με τον παρέταξε την Ίντερ στο αποψινό παιχνίδι, φανερώνει και τον βαθμό προπονητικής ευφυίας του Ιντσάγκι.

Κι όχι απέναντι σ’ όποια κι όποια ομάδα αλλά κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρντιόλα και μάλιστα εκτός έδρας.

Ο Ιντσάγκι έπαιξε μια πολύ ωραία παρτίδα… σκάκι με τον Πεπ και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Ιταλός είχε τις «απαντήσεις» σε όλα τα θέματα που παρουσίασε η αγγλική ομάδα.

Χρειάζεται επίσης να επισημανθεί πως ο Ιταλός δεν έστησε ένα… πούλμαν στην περιοχή για να αντιμετωπίσει την ανάπτυξη της αγγλικής ομάδας.

Ο Ιταλός προπονητής παρουσίασε μια ομάδα που πήγε για να νικήσει κι όχι για να μην χάσει και τούτο «αποτυπώνεται» και στις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι.

Η Ίντερ είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον προπονητή της. Για να μην πούμε ότι οφείλεται κατά κύριο λόγο στον Ιντσάγκι.

Παρακολουθώντας λοιπόν κάποιος το μεγάλο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων μπορεί εύκολα να ισχυριστεί ότι η ομάδα του Μιλάνου είναι σε θέση να πάει μακριά στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Όταν μια ομάδα μπορεί να σταθεί τόσο καλά στο συγκεκριμένο γήπεδο αν μη τι άλλο σημαίνει πως έχει τα… κότσια να προχωρήσει και να φτάσει ψηλά.

Είναι πολύ νωρίς βέβαια για να προβλέψει κάποιος ότι μπορεί να επαναλάβει την προπέρσινη σεζόν όταν κι έφτασε στον τελικό ενώ υπάρχει και το νέο φορμάτ και οι εκπλήξεις δεν αποκλείονται.

Ωστόσο είναι προφανές ότι οι δυνατότητες υπάρχουν και μένει να φανεί αν τελικά οι «νερατζούρι» θα κάνουν το μεγάλο κόλπο.

Όπως και να χουν πάντως τα πράγματα είναι σίγουρο ότι ο Ιντσάγκι είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη κι αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Κι έχει βεβαίως καταφέρει να φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα γιατί αυτή η Ίντερ είναι δικό του δημιούργημα, είναι η Ίντερ που έχει την «σφραγίδα» του.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ