Η Σέλτικ διέλυσε την Σλόβαν (5-1), διπλό με τριάρα για την Ντόρτμουντ (3-0)

Η Σέλτικ διέλυσε την Σλόβαν (5-1), διπλό με τριάρα για την Ντόρτμουντ (3-0)

Η φιναλίστ του περσινού Champions League, Μπορούσια Ντόρτμουντ, μπορεί να δυσκολεύτηκε απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ του βασικού Χρήστου Τζόλη στο Βέλγιο, όμως κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 για την 1η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σε ένα αρκετά μοιρασμένο παιχνίδι, με φάσεις και καλές στιγμές εκατέρωθεν, το σύνολο του Νουρί Σαχίν κατάφερε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα, χάρη στα δύο γκολ που σημείωσε η «χρυσή» αλλαγή, Τζέιμι Μπάιν-Γκίτενς, αρχικά στο 78ο λεπτό της συνάντησης και στη συνέχεια στο 86′. Το τελικό 3-0 έγραψε ο Σερχού Γκιρασί στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Ορντόνιεθ, Φέτλεσεν (85’ Φέρμαντ), Ονιεντικά, Νίλσον (65’ Γιουτγκλά), Φανάκεν, Μέχελε, Σέις (71’ Σάμπε), Ντε Κάιπερ, Τζόλης (86’ Ταλμπί), Σκοβ Όλσεν.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Σλότερμπεκ, Μπενσεμπαϊνί (59’ Αντόν), Ζίλε, Ριέρσον, Τσαν, Γκρος (68’ Ενμέτσα), Μπραντ, Ζάμπιτσερ (68’ Μπάινο-Γκίτενς), Μάλεν (59’ Γκιρασί), Αντεγέμι (87’ Κόουτο).

Εντυπωσιακή Σέλτικ κόντρα στην Σλόβαν

Στην Σκωτία, η Σέλτικ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας, επικρατώντας εντός έδρας με 5-1, ξεκινώντας με το δεξί τη League Phase της διοργάνωσης.

Τον… χορό των γκολ άνοιξε ο Λίαμ Σκέιλς στο 17′ για το 1-0 των γηπεδούχων που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος όμως το θέαμα ανέβηκε κατακόρυφα.

Αρχικά στο 47′ ο Κιόγκο Φουρουχάσι έκανε το 2-0, ενώ εννέα λεπτά αργότερα, ο Άρνε Ένγκελς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Η Σλόβαν μείωσε σε 3-1 με τον Κέβιν Βίμερ στο 60′, αλλά στο 70′ ο Νταϊζέν Μαέντα έγραψε το 4-1. Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Άνταμ Άινταχ στο 86ο λεπτό.

ΣΕΛΤΙΚ: Σμάιχελ, Τζόνστον (71’ Ράλστον), Σκέιλς, Τέιλορ, Κουν (71’ Φόρεστ), Κάρτερ Βίκερς (85’ Τράστι), Ένγκελς, Μαέντα, Φουρουχάσι (71’ Αϊντά), ΜακΓκρέγκορ, Χατάτε (71’ Μπερνάντο)

ΣΛΟΒΑΝ: Τάκατς, Κάσια, Βίμερ, Μπάιριτς, Μπαρσεγκιάν (76’ Μαρκελί), Τόλιτς, Μπλάκμαν, Ιχνατένκο (76’ Σαββίδης), Κούτσκα (85′ Γκέιντος), Βάις (76’ Μακ), Στρέλετς (85′ Μετσόκο)

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ