Μαθητής Γυμνασίου στο νοσοκομείο έπειτα από χρήση στικ νικοτίνης

Μαθητής Γυμνασίου στο νοσοκομείο έπειτα από χρήση στικ νικοτίνης

Ο μαθητής άσπρισε, κοκκίνισαν τα μάτια του και έπειτα λιποθύμησε αναφέρει γονέας με τον οποίο επικοινώνησε το protothema.gr  – Πως προμηθεύτηκε το στικ νικοτίνης 

YGEIAMOU.GR TEAM

*Γράφει ο Φρίξος Δρακοντίδης

Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα σε ιδιωτικό σχολείο  όταν μαθητής της Γ’ Γυμνασίου κατέληξε στο νοσοκομείο έπειτα από χρήση ηλεκτρονικού στικ νικοτίνης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το στικ χορηγήθηκε στον μαθητή από έναν συμμαθητή του. Τα στικ νικοτίνης ή αλλιώς Snus άλλαξαν χέρια μέσα στις τουαλέτες , λέει στο ένας άλλος γονέας που επικοινώνησε με το Protothema.

Το συμβάν προκάλεσε αναστάτωση τόσο στο σχολικό περιβάλλον όσο και στις οικογένειες των μαθητών, καθώς το αγόρι παρουσίασε έντονα συμπτώματα αδιαθεσίας. Ένας γονέας, του οποίου το παιδί φοιτά στο ίδιο σχολείο, περιέγραψε την κατάσταση του μαθητή λέγοντας ότι “άσπρισε, κοκκίνισαν τα μάτια του σαν να τρέχουν αίμα και έπειτα λιποθύμησε”. Το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Οι γιατροί του νοσοκομείου διενήργησαν τις απαραίτητες εξετάσεις και το παιδί υποβάλλεται σε θεραπεία, ενώ δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.

Η χρήση νικοτίνης από ανήλικους προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία τόσο για τους γονείς όσο και για την εκπαιδευτική κοινότητα, με την συγκεκριμένη περίπτωση να αναδεικνύει την επικινδυνότητα των προϊόντων αυτών όταν φτάνουν στα χέρια ανηλίκων.

Σημειώνεται ότι τα στικ νικοτίνης κυκλοφορούν σε διάφορες μορφές (τσίχλες, καραμέλες, αυτοκόλλητα).

Ειδήσεις σήμερα:

Απίστευτο: Αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα σε όλη του τη ζωή – Ένα φτέρνισμα αποκάλυψε τον ένοχο

Ελληνική μελέτη αποκαλύπτει δύο καίριους παράγοντες καλής υγείας

Προσωπικός Γιατρός: Ανοίγει η πλατφόρμα και για παιδιά με δωρεάν επισκέψεις σε παιδιάτρους

Πηγή: ygeiamou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ