Προσκόμματα από τους «87» στον Κασσελάκη

Προσκόμματα από τους «87» στον Κασσελάκη

Εν αναμονή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μια φράση του σε τηλεδιάσκεψη με βουλευτές που τον στηρίζουν φαίνεται πως ξεκαθαρίζει την επιλογή του να διεκδικήσει εκ νέου τη θέση από την οποία εξέπεσε την περασμένη Κυριακή. «Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της δικής σας κι όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούν για το μέλλον του κόμματος», σχολίασε στη συγκεκριμένη συζήτηση, δείχνοντας πως έχει πια πάρει τις αποφάσεις του – οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα εντός των ημερών. Κι αυτό, εν αναμονή της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία αναμένεται να δώσει την εισήγηση στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, που θα συνεδριάσουν το Σαββατοκύριακο για να οριστικοποιήσουν το χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές, τον χαρακτήρα του συνεδρίου, καθώς και τις προϋποθέσεις που οφείλει να πληροί ένας υποψήφιος πρόεδρος για να γίνει αποδεκτή η υποψηφιότητά του.

Πόλεμος κριτηρίων

Οπως επιβεβαιώθηκε την Τρίτη, η Πολιτική Γραμματεία θα εισηγηθεί τη διεξαγωγή Εκτακτου Συνεδρίου από 1-3 Νοεμβρίου και τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου εκλογών στις 24 του ίδιου μήνα, με τον δεύτερο, αν χρειαστεί, να διεξάγεται την 1η Δεκεμβρίου. Λόγω του ορισμού του ως έκτακτου, το συνέδριο χρειάζεται νέο σώμα, το οποίο θα εκλεγεί με προσφυγή στη βάση στα τέλη Οκτωβρίου και αναμένεται να αντικατοπτρίζει και τους συσχετισμούς του 2024 – που σημαίνει πως κανείς δεν έχει εκ των προτέρων το πάνω χέρι.

Το πιο ενδιαφέρον μέρος της εισήγησης, πάντως, είναι οι πιθανές επιπλέον προϋποθέσεις που θα τεθούν για τους υποψήφιους προέδρους (πέρσι ο μοναδικός όρος ήταν η συγκέντρωση 30 υπογραφών στήριξης από ΚΕ και βουλευτές), καθώς η συζήτηση που έλαβε χώρα στην ΠΓ την Τρίτη για ενσωμάτωση κριτηρίων διαφάνειας στην πραγματικότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μήνυμα με πολλούς αποδέκτες – ένας εξ αυτών ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Μέχρι τώρα, η πρόθεση οι εν λόγω όροι, στους οποίους συζητήθηκε να περιλαμβάνεται η κατάθεση πόθεν έσχες και τα μηδενικά χρέη στο Δημόσιο, να σκληρύνουν, λειτουργεί ως προειδοποίηση προς την κασσελακική πλευρά να μην τραβήξει τα πράγματα και την κόντρα στα άκρα, δυσκολεύοντας και τη λειτουργία του κόμματος μέχρι την κάλπη.

Σ’ αυτή τη φάση, τόσο τα κριτήρια διαφάνειας όσο και η αύξηση του αριθμού των απαιτούμενων υπογραφών τέθηκαν σε θεωρητική συζήτηση – μένει να φανεί τι από αυτά θα καθαρογραφεί στην εισήγηση. Σε μια πλευρά της πλειοψηφίας πάντως υπάρχει η άποψη πως αν η υποψηφιότητά του κοπεί, τότε ο Κασσελάκης θα συνεχίσει να λειτουργεί ως θύμα, ενισχύοντας το αφήγημά του.

Οι καταγγελίες για μπούλινγκ

Στους «87» συνεχίζεται και η συζήτηση περί μπούλινγκ από τον Στέφανο Κασσελάκη στα ανώτερα στελέχη του κόμματος: η Κατερίνα Νοτοπούλου συνεχίζει να καταγγέλλει πως σε διάρκεια συνέντευξης, με μηνύματα, ο Κασσελάκης της ζητούσε «να πει άλλα πράγματα που τον εκθείαζαν περισσότερο», ενώ σύμφωνα με τον Γιάννη Ραγκούση υπάρχει ακόμα μια γυναίκα στέλεχος που έφτασε να βάλει τα κλάματα αφηγούμενη το σχετικό επεισόδιο σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Οχι μόνο πιστεύω τη Νοτοπούλου, αλλά να ειδοποιήσω ότι δεν είναι η μόνη που το υπέστη. Σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας γυναίκα στέλεχος έβαλε τα κλάματα για το γεγονός ότι υπέστη χυδαιότατo bullying ως εργαζόμενη για τον τομέα δράσης της, μέσα στο γραφείο της. Και αυτό έγινε πριν από 1-2 μήνες, μπροστά και ο κ. Κασσελάκης», δήλωσε χαρακτηριστικά (ΣΚΑΪ).

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ